Search
Close this search box.
Broj pregleda

Dok stado ovaca uređuje svrljiški stadion…

Podeli sa prijateljima:

Posle peha svrljiških fudbalera i ispadanja iz ‚‚Srpke lige Istok‚‚ , na gradskom stadionu sem stada i pastira nema nikoga.

Stado ovaca na stadionu FK Svrljiga( foto: I.M.)

Glavni, kako su ga zvale mlađe i uspešnije generacije, i jedini fudbalski stadion u Svrljigu relativno je zapušten i neokošen, ali za njegov izgled  pobrinule ovce sa svrljiških pašnjaka.

Kažu da slika govori više od hiljadu reči, ali ovog puta verovatno da ta činjenica nije tačna jer naši novaniri sem ove fotografije nisu uspeli da dobiju nijednu informaciju o trenutnom stanju kluba.

Od nadležnih organa iz kluba, medijima se do današnjeg dana još uvek niko nije obratio. Kako će klub nastaviti takmičenje, ko će biti novi trener, dali će uopšte dolaziti do bilo kakvih promena, za nas je to još uvek misterija.

FK Svrljig će predstojeću sezonu 2012/2013 početi u niškoj zoni, odnosno rangu ispod treće lige, a kako nezvanično saznajemo Skupštinа klubа nа kojoj bi se utvrdio uzrok loših rezultаtа, kаko uprаve tаko i igrаčа, još uvek nije održаnа.

Takođe došli smo do nezvaničnih informacija da se fudbalskom klubu niko od igrača sa strane nije priključio, već da su neki otišli u druge klubove.

Kako saznajemo sa sajta lokalne televizije Laser, Fudbаlski klub Svrljig sа strаne je tokom prethodne sezone dovodio 19 igrаčа, pа je veliki deo sredstаvа koje klub dobijа odlаzio nа finаnsirаnje putnih troškovа igrаčа. Međutim, predsednik Uprаve klubа, Dobrivoje Stojаnović, rekаo je dа ovа informаcijа nije tаčnа i dа sа strаne dolаzi 10 do 12 fudbаlerа. Pа ipаk, očigledno je dа ni ovi igrаči, kаo ni veći deo sredstаvа nаmenjenih sportu, nisu pomogli dа Svrljižаni ostаnu deo Srpske lige Istok, а dа li će ovаj klub u nаrednoj sezoni oprаvdаti poverenje lokаlne sаmouprаve i svojih nаvijаčа, pokаzаće vreme.

U predhodnom periodu, nadležni iz kluba, u jednoj radijskoj emisiji na ‚‚Bubamari‚‚ izneli su podatke po kojima su javno zaključili da fudbalskom klubu ‚‚manjkaju‚‚ novčana sredstva koja su im opredeljena iz opštinskog budžeta i da će samim tim biti veoma težak i trnovit put do opstanka u ligi.

 Kako je to bilo nekada davno?
Istorijat fudbalskog kluba Svrljig:

Davne 1926.godine mladi školarci u tadašnjem hotelu „London“ su osnovali svrljiški sportski klub Građanski. Ovaj naziv svrljiški fudbaleri nosili su sve do 1945.godine kada klub menja naziv u Fk Svrljig. U sportskoj istoriji Svrljiga, gradića sa oko 10.000 stanovnika, nije bilo boljeg sportskog „Ambasadora“ koji je ime svog grada preneo širom Srbije i bivše Jugoslavije. Prvu pravu fudbalsku loptu je doneo Dragi Svetozarević, jedan od osnivača kluba .Svrljig je imao vrsne fudbalere. Za neke su bolji bili oni predratni : dr Milenko Hadžić, Rade Golubović, Branko Dikić, Mile i Vlasta Rakić, Vasilije Anđelković, Slobodan Blagojević, Sava Ilić, Slobodan Dikić, Branko i Milutin Cvetković, braća Nenad i Predrag, braća Nikolić kao i mnogi drugi… Najveći uspeh kluba obeležen je 1995. i 1996.godine kada za dve takmičarske sezone napreduju dva ranga takmičenja kada iz Niške građanske lige ulaze u zonu i odmah zatim u Srpsku ligu.

Ovom uspehu najveći doprinos dali su u svojim dobrim igrama: Vučković, Milojić, Nikolić, Zdravković, Ivan i Zoran, Đorđević, Asanović, Antić, Rakić, Petrović, Todorović, Stojadinović, Milosavljević, Gavrilović, Milićević … 

2 Komentara

  1. Brigo moja predji na drugoga… Uvek je neko drugi kriv za neuspehe i propadanje, a ne onaj ko se prihvatio posla. Kako da ne… Najbolje je da date jednom lezilebovicu 300 eura, koliko trazi, da bi odigrao 4 utakmice mesecno!!?!?! A ljudi u “uspesnim” svrljiskim fabrikama rade za 80 do 100 eura. SRAMOTA!!!! Detaljan izvestaj ko i koliko je dobio para, ko je i koliko procerdao taj skromni budzet fudbalskog kluba koji se nekako krpi i ono najbitnije ODGOVORNOST pa i krivicna!!!!!!!!!!!!!!

  2. Sve su unistili takozvani politicari i ljubitelji fudbala u Svrljigu, pa i sam klub. Ovo je sramota sta se radi, klub ispada iz lige a o odgovornosti i ostavkama niko nista. Teren nam izgleda kao da je 1960. godina, tribine necemo dobiti nikada, iako svako selo u Srbiji vec ima tribine na stadionu. Ali su zato tu privrednici koji radnicima daju po 100 evra platu, placaju putne troskove igracima po ko zna koliko hiljada evra. Sramota, napolje iz kluba veciti funkcioneri!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano