Search
Close this search box.
Broj pregleda

Bolji položaj svrljiških medija

Podeli sa prijateljima:

Svrljiški mediji, Radio Bubamara, radio Svrljig i TV Laser, dali su podršku i doprinos u radu na prvom sastanku reformiranom  “Udruženju radio televizijskih stanica Srbije”. 

Sastanak sa medijima

Sastanak je održan u Beogradu, u zgradi gradske biblioteke u Knez Mihajlovoj ulici, a prisustvovalo je pedesetak predstavnika uglavnom sa teritorije južne Srbije. Najviše polemike vodilo se oko novopristiglih računa od strane autorske agencije SOKOJ.

[box] – Naša želja je da kroz novooformljen tim ljudi koji su nekada bili stub funkcionisanja ovog udruženja, kao i kroz nekolicinu novih, Udružene radio televizijske stanice Srbije ponovo budu generator dobrih ideja, naglasio je jedan od osnivača Velimir Milošević. [/box]

Formalna okupljanja na festivalima i medijskim susretima, organizovana tehnička i svaka druga moguća pomoć, biće zaštitni znak udruženja. Zajedničkim snagama ćemo postići bolju saradnju sa autorskim agencijama, SOKOJ, OFPS, RATELOM, RRA i dr, naglasio je gospodin Rade Santrač dobitnik nagrade za dizajn zvuka na ‚‚New York Festivals 2009‚‚.

Udružene radio televizijske stanice Srbije je dobrovoljna i nevladina nedobitna organizacija koja je osnovana radi ostvarivanja i unapređivanja zajedničkog i opšteg cilja u oblasti informativne, obrazovne, kulturne, muzičke, zabavne i sportske aktivnosti, marketinga i reklame, zastupanja drugih privrednih subjekata iz registrovane delatnosti, asve preko radiodifuznog sistema na teritoriji Repubike Srbije, saglasno sopstvenim mogućnostima, u skladu sa Zakonom.

Mediji iz cele Srbije

Ciljevi udruženja:

1. Radio i televizijske aktivnosti
2. Koordinaciju proizvodnje radijskog i televizijskog programa koji proizvode i emituju članice udruženja bilo kao spostveni, bilo kao zajednički program udruženja.
3. Staranje o racionalnom korišćenju raspoloživog frekvencijskog fonda svih članica i utvrđivanje optimalne tehničko-tehnološke funkcionalnosti koncepcije radiodifuzne mreže, članica koje već imaju, uključujući i modifikacije koje imaju, a u cilju poboljšanja republičke potrebe za javnim informisanjem svim dosadašnjim tehnološkim sistemima dostupnim korisnik javnog informisanja. (staranje o optimalnoj čujnosti i kvalitetu radio programa Udruženja, odnosno svake članice pojedinačno uz obavezu održavanja studijske i emisione tehnike i uređaja veza članica Udruženja.)
4. Istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.
5. Medijska propaganda.
6. Kupovina i prodaja opreme za obavljanje osnovne delatnosti udruženja i članica zavisno od kapaciteta i materijala koji se upotrebljavaju za održavanje i unapređivanje osnovne delatnosti.

Svrljiške medije na prvom sastanku predstavljali su, Nenad Milojević, direktor TV Laser, Raco Mentović, direktor RTV Svrljig i Marko Miladinović, glavni i odgovorni urednik Radio Bubamare. Sledeći sastanak održaće se sredinom septembra.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano