Svrljiške novine

Broj pregleda

Umro general Ninoslav Krstić

General u penziji Ninoslav Krstić, predsednik Foruma za bezbednost i demokratiju, preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ninoslav Krstic Foto Kurir Ninoslav Krstić (foto Kurir)

Rođen je 10. jula 1946. godine u selu Niševac, kod Svrljiga. Završio je srednju tehničku školu, a posle toga Vojnu akademiju. Diplomirao je na najvišim vojnim školama, a tokom karijere bio je na dužnostima od komandanta čete do komandanta korpusa.

General je postao 1994. godine i postavljen je na mesto komandanta Novosadskog korpusa. Na Dan Vojske Jugoslavije, 16. juna 1998. godine, postavljen je za načelnika štaba i zamenika komandanta Prve armije. Na dužnost načelnika inspekcije Vojske Jugoslavije postavljen je 28. decembra 1999. godine. Na čelo komande Združenog sastava Vojske i policije, koji će ući u tampon zonu na jugu Srbije, postavljen je marta 2001. godine. Sa komandantom Kfora Karlom Kabiđozom potpisao je u ime Vojske sporazum o ulasku u tampon zonu.

Smenjen je sa dužnosti komandanta Združenih snaga 2001. godine odlukom predsednika SRJ Vojislava Koštunice, a na zahtev načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića.

(FoNet)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *