Search
Close this search box.
Broj pregleda

Operatvnim štabovima do efikasnije žetve

Podeli sa prijateljima:

Predstojeća godižbina, odnosno žetva, bila je povod prvog sastanka opštinskog Štaba za žetvu i predstavnika mesnih zajednica opštine Svrljig.

Opstinski stab za zetvu

 Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, koji je prisutnima predočio važnost formiranja operatvnih štabova u mesnim zajednicama.

–  Formiranjem operativnih mesnih štabova  u okviru opštinskog štaba možemo uspešno doći do efikasnije žetve na području svrljiške opštine, naglasio je predsednik Miletić.

Predsednik Štaba Vasić Tomislav, prisutne je upoznao  sa osnovnim načelima i merama opreza prilikom predstojeće žetve. Akcenat je stavljen na formiranje operativnih mesnih štabova, aktuelne cene kombajniranja i neophodno čišćenje atarskih puteve.

mz na sastanku

–           Prioritet je da sve mesne zajednice naprave operativne štabove za predstojeću žetvu kako bi posao mogao biti funkcionalniji i lakši kombajnerima. Operativni štabovi mesnih zajednica imaće zadatak da usmere kombajnere na potezima, odnosno parcelama za kombajniranje i koordinirato do kraja žetve zajedno sa opštinskim štabom u Svrljigu.
Što se tiče cen, za razliku od protelikih godina sada su ujednačene u svim krajevima na jugu Srbije. Tako da je 12.000 dinara ukoliko se ne vezuje a 14.000 ukoliko se slama vezuje, rekao je Vasić .

Zbog velike vrućine i suše ogromna pažnja usmerena je na protivpožarnu zaštitu u toku radova. Iz Štaba poručuju da se strnjike, grmlje i šiblje ne pale kako ne bi došlo do štete na parcelama.

Opštinski Štab za žetvu čine: Predsednik Vasić Tomislav i članovi Tričković Nebojša, Vladimirović Zoran, Lazarević Tatjana i Kostić Milan.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano