Svrljižani blistali u Solunu

Broj pregleda

Svrljižani pobrali iskrene simpatije grčke publike i sa pozornice su ispraćeni gromoglasnim aplauzom.

u Grckoj

Folklorna sekcija Kulturnog centra i folklorna grupa sela Beloinja nastupili su proteklog vikenda na Internacionalnom festivalu foklora u Grčkoj. Sem naših, na festivalu su učestvovali i folklorni ansambli iz Brazila, Gruzije, Rumunije, Kipra i Grčke.

u grckoj br2

U prelepom ambijentu, na letnjoj pozornici u Solunu, iako je ovaj festival revijalnog karaktera, naši predstavnici su pobrali iskrene simpatije grčke publike i sa pozornice su ispraćeni gromoglasnim aplauzom.

Posebnu pažnju izazvao je nastup svrljiškog gajdaša Miodraga Simićaišku  koji je na ovom starom muzičkom instrumentu između ostalog odsvirao i svrljišku rumenku.

U Grckoj broj tri

Naši predstavnici su na pravi način prezentovali folklor ovog kraja, ali i Svrljig i Srbiju. Mi smo bili jedini predstavnici Srbije i mislim da smo srpski folklor predstavili u najlepšem svetlu. Takođe, mislim da i naša deca nose predivne utiske sa ovog putovanja.- rekao nam je direktor Kulturnog centra Svrljig Zoran Gavrilović.

 

Pročitajte i

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *