Search
Close this search box.
Broj pregleda

Seminar Sektora za vanredne situacije

Podeli sa prijateljima:

Ekipa Sektora za vanredne situacije Ministarstva za unutrašnje poslove Srbije predvođena Bratislavom Grujićem , održala je danas u Svrljigu seminar za strelce protivgradne zaštite sa područja naše opštine. Učesnike seminara pozdravio je i obećao punu logističku podršku u ovom poslu predsedni opštine Svrljig.

Untitled 1 copy

Prema najnovijim izmenama zakona vi pripadate, od ove godine, Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije ali će se posao i dalje odvijati u saradnji sa našom opštinom. Zajednički interes je da se naša polja što bolje zaštite od gradonosnih oblaka i u tom cilju učinićemo sve da funkcionišete blagovremeno i efikasno. Sektor za vanredne situacije će na vreme pribaviti dovoljan broj raketa tako da verujem da se neće ponoviti propusti iz ranijih godina kada ih niste imali u trenutku dok su bile najpotrebnije. Što se tiče finasijske podrške polovinu sredstava će te dobijati od Sektora a drugu polovinu će vam isplaćivati opština. Nastojaćemo da vam nadoknada u ovoj godini bude veća nego lane. Želim vam da posle ovog seminara budete uspešniji u vašem poslu ali bi najbolje bilo da ne bude gradonosnih oblaka i posla za vas, rekao je predsednik Miletić, pozdravljajući učesnike skupa.

Stručnjaci ekipe Sektora za vanredne situacije, na današnjm seminaru dogovorili su sa strelcima način rada i međusobnu komunikaciju i podelili im nove legitimacije i zaduženja.

Recimo na kraju, da je ovo samo još jedan u nizu seminara koji stručnjaci Sektora za vanredne situacije, pred poljoprivrednu sezonu, održavaju u gradovima i opštinama jugoistočne Srbije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Proglašena lista GG ,,Pokret za spas Svrljiga” pod rednim broje 3

Amin

15. MAJA SEOSKA SLAVA U ŠLJIVOVIKU

Slava

Danas je Markovdan

Slavski dan

Drugi dan Uskrsa obeležen litijom i Svetom liturgijom u Lalincu

Sport

Fudbalski klub Svrljig obeležio Đurđevdan (FOTO+VIDEO)

Litija

Đurđevdan – seoska slava Okruglice

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano