Broj pregleda

HELP: 2400 evra za novi biznis

Dvadeset domaćinstava sa područja svrljiške opštine dobiće novačanu pomoć za pokretanja sopstvenog biznisa. Ovo je rezultat danas potpisanog ugovora  između opštine Svrljig i Nemačke organizacije HELP.

Potpisivanje HELP

Reč je o programu HELP – a pod nazivom  ,, Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje,, .

  • Drago mi je da smo  pristupili realizaciji dogovora započetih u predhodnom periodu. Na ovaj način omogućavamo bolji standard života za dvadeset domaćinstava na teritoriji Svrljiga, čiji su članovi, između ostalih uslova, nezaposleni i nemaju mogućnosti da pokrenu sopstvenu proizvodnju u privredi ili agraru. Naša opština kao sufinasijer u ovom projektu dužna je da obezbedi 24.000 evra dok  preostalih 20 % sredstava donira Vlada Nemačke preko organizacije  HELP. Ovim sredstvima korisnicima će biti obezbeđena oprema za pokretanje biznisa i ukoliko se pridržavaju ugovora to će biti bespovratna pomoć, rekao je prilikom poptisivanja ugvora , predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Koordinator HELP-a, Maša Bubanj, je naglasila da se program relizuje u 15 opština ovog dela Srbije i da je ukupna vrednost 1.743.400 evra. Nemačka Vlada učestvuje sa 891.400,00 evra.

potpisivanje sa helpom

Što se Svrljiga tiče vrednost projekta je 67.336,00 evra i biće realizovan, počev od marta ove godine, do 31.oktobra 2013.godine. Gospođa Bubanj je najavila da će za dvadesetak dana biti održani sastanci sa potencijalnim korisnicima gde će biti upoznati sa svim uslovima, pogodnostima i obavezama projekta za koji konkurišu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Samo me zanima da li će mi trebati baba, stric ili stranačka opredeljenost da bih aplicirao za ovaj program? Da li se ovo odnosi i na nas obicne smrtnike? U 21.veku mi nemamo vodu celog leta i to nikoga ne tangira bitno je da onaj ko ima dobije jos više i gde to vodi…? Jedva čekam da vidim ko će dobiti ovaj kredit ili kako se već zove…

Komentar

Your email address will not be published.