Broj pregleda

Intervencije i čišćenje snega se nastavljaju

[slider][pane][/pane][pane]Pane 2 content goes here. You can add as many panes as you want using this technique.[/pane][pane]Pane 3 content goes here. You can add as many panes as you want using this technique.[/pane][/slider]Bez obzira na državni praznik, Štab za vanredne situacije opštine Svrljig kao i vatrogasno spasilačke ekipe su dano-noćno na zavejanom  terenu i pružaju pomoć najugroženijim žiteljima.

Pune ruke posla imali u protekloj nedelji imali su članovi štaba na čelu sa komandantom Miletićem. Naime, u petak je probijen put do sela Radmiraovac kako bi se jednom pacijentu obezbedili neophodni lekovi i hrana. Ekipe su intervenisale i u selima Popšica, Galibabinac, Labukovo i Izvor.  Žena koja je pre tri dana iz sela Manojlica prebačena u Niško porodilište, porodila se, rodila sina i juče je već vraćena u selo uz pomoć vatrogasno spasilačke ekipe.

ciscenje snega
Po rečima predsednika Miletića, ova porodica dobila je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 25.000 dinara. U narednih godinu dana imaće novčana primanja koja se dobijaju za novorođeno dete na selu u iznosu od 5000 dinara  a porodilji će biti isplaćivano 7500 dinara. Paketom sa najpotrebnijim stvarima za majku i dete, opština još jednom humano postupa prema svojim žiteljima.

   Zbog zadušnica, komandant štaba je izričito naredio da se očiste svi prilazi do grobalja u čitavoj opštini uz apel građanima da imaju razumevanja, tolerancije i strpljenja.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.