Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ugroženim porodicama stigla pomoć

Podeli sa prijateljima:

Uz logistiku organizacije BCIF-a, u saradnji sa lokalnom samoupravom Svrljig, centra za Socijalni rad i Udruženja za lokalni razvoj ‚‚Kamenica‚‚ u nedelju 19.februara podeljeno je 70 novih paketa sa osnovnim namirnicama.  Ovo je drugi put kako se ovakva akcija organizuje na našem području a prvi put  da su donatori ‚‚Telenor‚‚ i ‚‚Banca Intesa‚‚.

pomoc u manojlici

Dogovoreno je da se pomoć u namirnicama prvenstveno uruči porodicama koje imaju više dece i pritom žive na selu. Posećene su porodice koje žive u selima Izvor, Niševac, Plužina, Crnoljevica i Manojlica.  Akcija je obustavljena na putu prema selu Vlahovo, gde je  putni pravac gotovo bio neprohodan i zatrpan sa svih strana.

pomoccc deci

–          Nastojaćemo da u okviru ove faze pokušamo da na zadatku otklanjanja posledica kod najugroženijih žitelja mobilišemo I druge organizacije, društveno odgovorne kompanije, pojedince kako bi ovakva vrsta pomoći bila pružana I po okončanju vanrednog stanja, rekao je Dejan Mitić iz Udruženja za lokalni razvoj ‘’Kamenica’’.

pomoc u selu izvor

U današnjoj akciji pored dobrotvora iz Udruženja ‘’Kamenica’’ učestvovali su spredsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, nadležni iz centra za socijalni rad i jedan vatrogasac .

Jedan komentar

  1. postovani predsednice i opstini svrljig imam molbu za pomoc mirosave milosavljevic iz sela sljivovik.Mirosava milosavljevic zivi sama nema sredstava za zivot kuca stara oronula napravljena od blata ima dosta vlage pa molim da pomognete mirosavi milosavljevic premestite u kolektivni centar ili smestaj za ugrozena lica ili obezbediti mirosavi milosavljevicu neku sobu ili stan u svrljig sve dok je ziva. unapred zahvalan i molim pomognite hvala

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano