Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ugroženim porodicama stigla pomoć

Podeli sa prijateljima:

Uz logistiku organizacije BCIF-a, u saradnji sa lokalnom samoupravom Svrljig, centra za Socijalni rad i Udruženja za lokalni razvoj ‚‚Kamenica‚‚ u nedelju 19.februara podeljeno je 70 novih paketa sa osnovnim namirnicama.  Ovo je drugi put kako se ovakva akcija organizuje na našem području a prvi put  da su donatori ‚‚Telenor‚‚ i ‚‚Banca Intesa‚‚.

pomoc u manojlici

Dogovoreno je da se pomoć u namirnicama prvenstveno uruči porodicama koje imaju više dece i pritom žive na selu. Posećene su porodice koje žive u selima Izvor, Niševac, Plužina, Crnoljevica i Manojlica.  Akcija je obustavljena na putu prema selu Vlahovo, gde je  putni pravac gotovo bio neprohodan i zatrpan sa svih strana.

pomoccc deci

–          Nastojaćemo da u okviru ove faze pokušamo da na zadatku otklanjanja posledica kod najugroženijih žitelja mobilišemo I druge organizacije, društveno odgovorne kompanije, pojedince kako bi ovakva vrsta pomoći bila pružana I po okončanju vanrednog stanja, rekao je Dejan Mitić iz Udruženja za lokalni razvoj ‘’Kamenica’’.

pomoc u selu izvor

U današnjoj akciji pored dobrotvora iz Udruženja ‘’Kamenica’’ učestvovali su spredsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, nadležni iz centra za socijalni rad i jedan vatrogasac .

One Response

  1. postovani predsednice i opstini svrljig imam molbu za pomoc mirosave milosavljevic iz sela sljivovik.Mirosava milosavljevic zivi sama nema sredstava za zivot kuca stara oronula napravljena od blata ima dosta vlage pa molim da pomognete mirosavi milosavljevic premestite u kolektivni centar ili smestaj za ugrozena lica ili obezbediti mirosavi milosavljevicu neku sobu ili stan u svrljig sve dok je ziva. unapred zahvalan i molim pomognite hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano