Search
Close this search box.
Broj pregleda

USS: blizu 1000 ljudi na Konvenciji stranke

Podeli sa prijateljima:

Danas 15. februara na Sretenje, obeležena je dvanaestogodišnjica Ujedinjene seljačke stranke. Na konvenciji, u Narodnom pozorištu, gde je prisustvovalo blizu hiljadu ljudi, Ujedinjena seljačka stranka predstavila je svoj program i zalaganja sa kojim će izaći na predstojeće izbore.

Jelena Trifunovic
Poseban akcenat u programu seljaka stavljen je na razvoj i očuvanju poljoprivrede, kao i razvijanju privrede u našoj zemlji.
Ukoliko bi USS imala svog predstavnika u parlamentu Republike Srbije, prioritetno bi bilo da se za razvoj poljoprivrede opredeli najmanje 7% iz budžeta. USS takođe će se zalagati za uvećanje stočnog fonda, za odobravanje subvencija radi obnove poljoprivredne mehanizacije do 60% vrednosti investcije itd..

Tanja Lazarevic USS

USS

Iz foruma žena Ujedinjene seljačke stranke  kažu da se mora izjednačiti prava žena na selu i gradu, da žene u selu koje imaju jedno ili više dece ostvare pravo radnog staža od 3-5 godina, da žene na selu koje imaju tri i više deteta automatski steknu nacionalnu penziju pa makar ona bila najminimalnija. Ovo je deo pozitivnih stvari za šta se zalaže ova stranka, rečeno je na današnjoj konvenciji.

– Ujedinjena seljačka stranka će na predstojećim izborima izaći sigurno, već smo pripremili listu od 250 poslanika. Zalagaćemo se da  Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja odvajaja jedan deo sredstava koji će biti namenjen za razvoj sela i poljoprivrede. Takođe cilj nam je da  Ministarstvo rada i socijalne politike odvaja jedan deo sredstava koja će biti namenjena novorođenoj deci na selu, rekao je Milija Miletić, predsednik USS i dodao da još uvek ništa nije precizirano sa kim će izaći na izborima, ali da su u toku pregovori.

Takođe, prisutnima je predstavljen slogan USS-a pod nazivom ODGOVORNO.

USS Omladina

Konvenciji su prisustvivali i predstavnici GO ‚‚Živim za Niš‚‚ zatim predstavnici Srpske radikalne stranke, Narodne partije, Reformisitčke stranke, Pokreta Veterana, PUPS-a, Ujedinjenih regiona Srbije i mnogobrojni gosti iz cele Srbije.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano