Search
Close this search box.
Broj pregleda

Štab: Neophodna jača mehanizacija

Podeli sa prijateljima:

Na današnjem Štabu za vanredne situacije opštine Svrljig podnešeni su jučerašnji izveštaji sa terena. Situacija je nepromenjena, snežnih nanosa još uvek ima a sela su i dalje zavejana.

Rečeno je da su u toku noći formirani nanosi u visini od jednog metra ali da je čišćenje otežano zbog nedostatka mehanizacije. Komandant štaba, Milija Miletić, odmah je naložio da se kontaktira Regionalni štab za vanredne situacije uz sugestiju da se iz Svrljiga povuče mehanizacija koja nema efekta i ostvarneog rezultata na terenu.

–          Održavanje puteva nije moguće lakim mašina jer je stanje u našoj opštini i dalje ne promenjeno. Mašine koje su trenutno u selima ne postižu dobar efekat, skoro nikakav,  pa smo danas od Regionalnog štaba za vanredne situacije zatražili pomoć u dopremanju jače mehanizacije , rekao je Miletić.

Arhivksa slika sa staba za vanredne situacije

Svoj izveštaj podneo je i direktor svrljiškog Doma zdravlja, Dragan Budimović koji je rekao da je uz pomoć vatrogasno sapsilačke ekipe sinoć uspešno evakuisan i zbrinut jedan pacijent iz sela Drajinac , koji je rano jutros prebačen na niškoj klinici. Još jedna intervencija, u teškim uslovima, odigrala se na seoskom putu prema selu Varoš. Medicinske službe nisu uspele da probiju smetove i stignu do pacijenta pa je na današnjem sastanku naloženo da se to učini novopristiglim motornim sankama još u toku dana.

Štab je dobio informaciju da je pomoć pristigla i od jedne Nevladine organizacija iz Niša. Dopremljeno je 60 paketa sa hranom i osnovnim životnim namirnicama, tako da će se organizovanom akcijom ove potrebštine podeliti najugroženijim žiteljima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano