Broj pregleda

Prvi deo pomoći za najugroženije

Konvoj džipova sa humanitranim paketima danas se uputio ka najugroženijim selima u svrljiškoj opštini – Izvor, Burdimo, Tijovac i Bučum. Uz dosta poteškoća na putu, probijanja smetova ekipa predvođena većnikom opštine Svrljig, Tanjom Lazarević i Dejanom Mitićem koji sprovodi ovu inicijativu i zastupa udruženje za lokalni razvoj ‚‚Kamenica‚‚ , stigla je do socijalno ugroženih porodica.

pomoc ugrozenim licima

Paketi su  deo donacije BCIF grupe i kompanije Ernst & Young iz Beograda.  Naime, nakon dano-noćnog izveštavanja na svim medijima o svrljiškom kraju i realno teškoj situaciji, zaposleni u ovim kompanijam došli su na ideju da pomognu opštini Svrljig odvajanjem jednog dela novca od sopstvenih primanja za kupovinu namirnica i potrebštinama socijalno ugroženim žiteljima.

Baka u selu Izvor ugrozeno i samo lice

–          Obezbedili smo humanitarnu pomoć za naše najugroženije žitelje u selima koja su najduže bila zavejana. Zahvaljujemo se Balkanskom Fondu za lokalnu inicijativu koji je obezbedio ovoliki broj paketa koji je jednim delom podeljen, rekla je Tanja Lazarević,  opštinski Većnik.

ugrozeni

Selo Izvor prva destinacija gde je konvoj zastao i pritom posetio jedno od ugroženijih domaćinstava na listi Centra za Socijalni rad Ugrozen clan porodice Varadinka selo IzvorSvrljig.  Terenska ekipa je uručila pomoć ugroženoj, staroj i bolesnoj Varadinki Jović, najstarijem članu porodice. Varadinka ima problema sa kukovima, sluhom i teško se kreće. I ako jedva čuje, Varadinka je prepoznala dobre namere ovih ljudi, te je uz plač i poteškoćama sa kojima se bori, grlila redom članove humanitarnog tima, po njenim rečima spasioce koji su došli na njen prag da joj pomognu.
Posle prizora koji je celu ekipu ostavio bez komentara konvoj je krenuo putem ka ostalim selima, gde je u par navrata došlo do zaglavljivanja u smetovima.

Zaglavljeno jedno vozilo Svrljig

Po rečima Dejana Mitića iz Udruženja ‚‚Kamenica‚‚ da je pomoć svrljiškom kraju neophodna, dogovorena je da se u par navrata inicira na dobijanju još humanitarnih paketa za sve žitelje.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.