Search
Close this search box.
Broj pregleda

Okružni štab obišao teren, sutra stižu motorne sanke

Podeli sa prijateljima:

U petak 10. februara terenska ekipa okružnog štaba za vanredne situacije u pratnji načelnika, Žarka Damjanovića, komandanta opštinskog štaba Milije Miletića, i direktora JKSP-a nadležnog za prohodnost puteva Igora Davidovića, obišla je prilazne puteve prema zavejanim selima  i nekategoriasnim putevima odnosno prema mahalama.

Davidovic Miletic Damjanoivc

Okružni štab ima za cilj da obilazi ugrožene opštine i pritom vrši kontrolu rada opštinskih štabova, tako da je  zbog velikog stepena ugroženosti i elementarne nepogode Svrljig posećivan u više navrata. U toku popodneva podnešeni su dosadašnji izveštaji opštinskog štaba. Načelnik Okružnog štaba je upoznat i sa Miletićevom idejom da se na terenu uvede nadzor koji će voditi evidenciju o angažovanim mašinama u toku rada  na terenu.

Smetovi koji su se nagomilali nakon ciscenja

–            Danas mi je bila želja da na terenu konstatujem stepen očišćenosti nekategorisanih puteva u selima, odnosno mahalama na osnovu angažovane mehanizacije kako od strane sektora za vanredne situacije, opštinskog štaba, vojske i lokalnih resursa. Mogu slobodno reći da komandant svrljiškog štaba, Milija Miletić, sa svojim saradnicima ulaže maksimalne napore u revallitizaciji putnih pravaca i pritom daje ogroman doprinos svojim angažovanjem na terenu. Ovo je zaista neverovatno da su ovoliki snežni nanosi kod vas, naporosto dok mašina pročisti pravac puta do neke mahale, već za manje od pola sata usled jakog vetra ponovo dođe do nanosa, odnosno obustave saobraćaja rekao je Damjanović.

Oslobadjanje vozila na ternu

Tako da je na osnovu sagledanog uvida stanja, naloženo da se svim opštinskim štabovima uputi zaključak Okružnog štaba za vanredne situacije kojim se obavezuju svi komandanti opštisnkih štabova da redovno vrše nadzor nad kvalitetom čišćenja saobraćajnica. Pored toga striktno će se voditi evidencija o  angažovanim mašinama koje su na terenu i svim ostalim aktivnostima.

Veoma veliki sneg prema Drajincu

–           Situacija je bolja nego predhodnih dana, mehanizacija je na terenu zajedno sa stručnim timom koji je određen od strane štaba. Dobro je što je načelnik zajedno sa nama obišao mahalske puteve i do juče neprohodna sela i uverio se u ogromne snežne nanose koji blokiraju naše puteve. Moram naglasiti da su u ovom trenutku sela prioritet i da moraju biti prohodna. S toga činimo ogromne napore da žiteljima omogućimo povoljne uslove i čiste saobraćanje kako bi normalno funkcionisali. Ali moramo biti svesni da nam i dalje nedostaju određene mašine za probijanje velikih nanosa i da svakodnevno šaljemo dopise i molbe za njihovu nabavku rekao je Miletić .

Miletic pomaze da se ukloni smet

Stižu motorne sanke:

Nakon susreta lokalnih čelnika opštine Svrljig i Surdulica sa predsednikom Republike Srbije ,  zimske motorne sanke stižu u naš region. Naime, od nekoliko modela motornih sanki, Svrljig sutra dobija jedan na korišćenje. Sanke će znatno olakšati eventualnu evakuaciju žitelja, brže snabdevanje lekovima i potrebštinama kao i osnovnim životnim namirnicama.

2 Komentara

  1. Jedan od retkih predsednika koji stize na svim mestima i brine za svoje gradjane. Kada bi i ostali ovako radili mozda bi smo bar malo napredovali. Pozdrav.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano