Broj pregleda

Prosvetarima jubilarne nagrade, Rajkovićevoj gitara

Prosvetni radnici osnovne i srednje škole u Svrljigu, uz bogat kulturno-umetnički program, danas su proslavili školsku slavu Sveti Savu. Svečanosti u svrljiškim školama prisustvovali su i opštinski funkcioneri, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić  i njegov zamenik Dobrivoje Stojanović.

Osnovna skola Svrljig

Slavski kolač, sa domaćinima slave , tzv kolačarima, podelili su lokalni sveštenik, predstavnici grada i škola.

Predsednik opštine Svrljig održao je dato obećanje i danas je svečano uručio gitaru učenici osmog razreda osnovne škole ‘’Dobrila Stamobilć’’ Nataliji Rajković. Reč je o učenici, pre svega dobrom đaku ali i talentovanom detetu koje je svoju ljubav prema muzici i sposobnost pokazalo na televizijskom takmičenju ,,Ja imam talenat,, . No, imala je peh da joj je tada oštećena gitara tako da je praktično neupotrebljiva. Ideja joj je da joj Lokalna samouprava pomogne pri kupovini nove gitare, što je danas i učinjeno.

Sveti sava u srednjoj skoli

Takođe, danas su prosvetni radnici svrljiške osnovne i srednje škole  dobili  novčane iznose za svoje jubilarne nagrade iz budžeta opštine Svrljig.

Jubilarne nagrade prosvetarima

–         Drago mi je da smo danas okončali dilemu koja je danima uznemiravala prosvetare u celoj Srbiji.  Tako da smo iz budžeta opštine Svrljig isplatili jubilarne nagrade nastavnicima i profesorima u školama u Svrljigu, rekao je Miletić.

Program

Nakon uručenja nagrada, Svetisavlje je nastavljeno uz recitacije, pesmu i igru.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.