Search
Close this search box.
Broj pregleda

Mlade snage u redovima Ujedinjene seljačke stranke

Podeli sa prijateljima:

Miletic i IgnjatovicU četvrtak 29. Decembra 2011.godine, u sali Kulturnog centra u Svrljigu, održana je Skupština Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke u Svrljigu na kojoj je prisustvovalo više od 300 članova i simpatizera. Nakon razrešenja dosadašnjeg predsednika OO USS u Svrljigu, dr Aleksandra Ignjatovića, imenovan je novi predsednik OO USS u Svrljigu, Milija Miletić, koji će obavljati ovu funkciju do održavanja lokalnih izbora. Takođe predstavljen je i novo oformljeni ‚‚Forum žena‚‚ koji čine žene iz grada i okolnih svrljiških sela, čiji se broj članova povećava iz dana u dan.
Pažnju prisutnih privukle su nove omladinske struje Ujedinjene seljačke stranke. Predsednik omladine OO USS u Svrljigu, Marko Mladenović, je predstavio  nove mlade članove  koji su spremni da se u budućem periodu zalažu za poboljšanje položaja mladih u selima i u samom gradu.

U nastavku je izabran  novi član izvršnog odbora OO USS Svrljig – Dragan Blagojević kao i dva nova člana Opštinskog odbora USS Svrljig Dejan Radojković i Duško Bogdanović.

Skupu se obratio i sveštenik Manastira sveti Arhangel Gavrilo u Pirkovcu iguman Varnava:

Varnava–    Pomaže  Bog draga braćo i sestre. Radujem se što sam danas pozvan ovde, nisam neki govornik i svešteniku ne pripada da se bavi politikom ali pošto sam ja dete sa sela i odrastao na selu ali mi je monaški čin to što sam izabrao i u samom manastiru se bavimo što vole poljoprivredom. Podržavam seljačku stranku i našega brata u Hristu, Miliju, i celu svrljišku opštinu. Svima mogu da vam preporučim i da vam kažem, kao što je rekao njegova svetost naš Patrijarh Irinej, da je potrebno verujte mi da je potrebno da se svi ujedinimo i da ovo što se sada čini u svrljiškoj opštini je veliko i značajno za naš ovaj kraj ovde, da bi opstali i da bi se mlad narod vratio. Zahvaljujući seljačkoj stranci, gledajući i budno prateći šta se dešava u Svrljigu, dešava se jedan veliki pomak. Danas i sami znate da je poljoprivreda dosta teška i da nema narod sredstva da kupi poljoprivredne mašine. Zahvaljujući opštini i Miliji, te mašine su dolazile u ovaj kraj svrljiški. Ovo sve što se događa vrlo je dobro. I zato da batalimo svaku stranku i sve ostalo i svi da se ujedinimo jer od sela treba živeti, mi smo zemlja poljoprivrede i od nje treba da živimo. Ovde ima rezultata, ti rezultati se moraju umnožiti i daće Bog da se što više mladih vrate poljoprivredi i selu, rekao je sveštenik Varnava.

Skupštini su prisustvovali i predsednici svrljiških opštinskih odbora DSS, SRS, PUPS, Pokert Živim za Svrljig, URS, Niške regije i mnogi drugi.

Nakon radnog dela usledio je bogat kulturno zabavni program.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano