Search
Close this search box.
Broj pregleda

Bolji status za radnike i seljake

Podeli sa prijateljima:

U ponedeljak 16. Januara 2012. godine održan je prvi zajednički sastanak Ujedinjene seljačke stranke i Savaza Samostalnih Sindikata Srbije. Predsednika USS Miliju Miletića i predsednicu Izvršnog Odbora Jelenu Trifunović primio je u svom kabinetu – predsednik SSSS Ljubisav Orbović.

Ovim činom napravljen je prvi korak i veoma značajan pomak koji će voditi ka učvršćivanju veze između radnika i seljaka u našoj zemlji.

Miletic Orbovic Trifunovic

   Predsednik USS Miletić je ukratko obrazložio za šta se zalaže stranka seljaka i koji je njen osnovni cilj. On je takođe aludirao na veoma mala sredstva koja se odvajaju za poljoprivredu u našoj zemlji i napomenuo da to nije slučaj u opštini u kojoj je predsednik, i teži ka tome da poljoprivreda u njegovom kraju napreduje. Srbija ima velikih potencijala da baš u tom delu ostvari profit i napreduje, ali sa trenutnim budžetom na Republičkom nivou to nije izvodljivo. Podsećam da su naši poljoprivrednici – seljaci najugroženiji, radnici takođe, tako da a mi kao njihovi zvanični predstavnici u zemlji moramo zaštiti pre svega njihove interese, kazao je Miletić.

   Siguran sam da je ovo dobar početak, uspostavljanjem dobrog odnosa radnika i seljaka u društvu mora biti prioritet prioriteta i nama kao Sindikatu i vama kao predstavnicima seljaka. Takođe ćemo se zalagati za ostvarivanja boljeg položaja i poboljšanje životnog standarda i  sličnih marginalnih grupa rekao je Orbović.

Miletić je iskoristio priliku da prisutne iz Sindikata upozna sa trenutno teškim položajem svrljiške privrede ali i naporima koji se ulažu da se to stanje prevaziđe. Trudićemo se da posao u ovoj godini dobije više stotina naših žitelja i da prevazilaženje teške ekonomske krize počne baš iz Svrljiga.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano