Search
Close this search box.
Broj pregleda

U toku isplata subvencija

Podeli sa prijateljima:

U protekloj nedelji počelo isplaćivanje premija proizvođačima mleka u iznosu od tri dinara za jedan litar mleka. Subvencije su upolaćene i poljoprivrednim proizvođačima za priplod teladi i jagnjadi kao i za umatičena grla krupne stoke. Veliko olakšanje dobijenim subvencijama biće i poljoprivrednicima koji žele da nabave nove ili polovne poljoprivredne mašine i spremni uđu u predstojeću godinu . Podsećamo da su uplaćena sredstva i za reparaciju traktora.

Pored isplaćenih subvencija za poljoprivrednike, redovno se uplaćuju stipendije studentima završnih godina i nadoknade novorođenim bebama na teritoriji opštine Svrljig.

–    Efikasnim  radom opština Svrljig je zadovoljila potrebe svih korisnika subvencija i spremna je da rasterećeno uđe u novu 2012.godinu. Konkretno što se tiče premija za mleko, u narednoj godini, konstruktivnim dogovorima uticaćemo na povećanje iznosa koji je u ovoj godini iznosio tri dinara po litru mleka. Pored toga ne zaostaje drugi deo poljoprivrednika kojima će se u 2012.godini stvoriti pogodniji uslovi za dobijanje većih podsticajnih sredstva iz opštinskog budžeta, rekao je predsednik Miletić i dodao da će se uslovi za zapošljavanje znatno poboljšati u narednoj godini jer je na poslednjoj Skupštini usvojen Predlog odluke Loklanog akcionog plana za zapošljavanje opštine Svrljig za period 2012 – 2013.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano