Broj pregleda

Prikupljanje potpisa protiv privatizacije

poptisi jksp

Referendumskim pitanjem „ Da li ste protiv privatizacije javno komunalnih preduzeca i davanje u zakup i koncesije komunalnih delatnosti?, danas je pocelo prikupljanje potpisa gradjana i trajace sedam dana.

Za sprovodjenje ove akcije, formiran je inicijativni odbor od sindikata komunlanih delatnosti u Srbiji. Sindiklana organizacija JKSP Svrljig formirala je svoj odbor.Akciji se pridruzilo i Povereništvo SSS Svrljiga.

Predajom skupljenih najmanje sto hiljada potpisa gradana, Narodna Skupština Republike Srbije u obavezi je da raspiše referendum na kome bi se gradani s pravom glasa izjasnili o ovom referendumskom pitanju.

Inace, protekle sedmice Narodna Skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o komunalnim delatnostima, bez rasprave na socijalno-ekonomskom savetu, uvažavanja sindikalnih stavova, strucne javnosti i predstavnika javnih komunalnih preduzaca i zato su sindikati komunlanih delatnosti 4 sindikalne centrale u Srbiji pokrenuli ovu inicijativu. Prikupljanje potpisa vrši se u centru Svrljiga, JKSP „Svrljig“ i Povereništvu Saveza samostalnih sindikata Svrljiga.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.