Search
Close this search box.
Broj pregleda

Pilot projektom za infrastrukturu do pola miliona evra

Podeli sa prijateljima:

Protekle nedelje tročlana delegacija opštine Svrljig predvođena predsednikom Miletićem, prisustvovala šestoj konferenciji Foruma partnera u primeni Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije održivog razvoja.  Svrljiške predstavnike u Privrednoj Komori Srbije primio je  Božidar Đelić.

Konkretno reč je o prvom koraku saradnje zainteresovanih opština koje će učestvovati u sprovođenju Akcionog plana i Strategije. Razmenom iskustava ka napredovanju na polju infrastrukturnih radova obilovao je dnevni red prvog sastanka koji je održan proteklog petka. Opština Svrljig u narednoj godini aplicirće izrađenom dokumentacijom na pilot projektu koji finansira ‚‚ Podrška sprovođenja NSOR RS‚‚ težine pola miliona evra.

Miletic Milija–           Velike su šanse da opština Svrljig bude izabrana u sledećoj godini za realizatora pilot projekta koji iznosi 500.000 evra. Novac je namenjen isključivo za ulaganje u infrastrukturnu izgradnju. Mi smo pokazali veoma pozitivne rezultate ove godine, izgradnjom i pobošljanjem saobraćajnica u našoj opštini, što je dodatno doprinelo da budemo učesnici na ovoj konferenciji, rekao je predsednik Miletić  i dodao da je skoro sva dokumentacija pripremljena i biće predata početkom 2012.godine. Ljudi iz Privredne Komore Srbije dali su nam čvrsta uverenja za dobijanje ovih sredstava, jer je Svrljig jedna od  opština kroz koju prolaze veoma  značajni putni pravci i povezuju veći deo Jugoistočne Srbije, pa je dodatno ulaganje preko potrebno, ne zanemarujući već započete radove na izgradnji puta koji vodi ka turističkoj destinaciji Babin zub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano