Search
Close this search box.
Broj pregleda

Pilot projektom za infrastrukturu do pola miliona evra

Podeli sa prijateljima:

Protekle nedelje tročlana delegacija opštine Svrljig predvođena predsednikom Miletićem, prisustvovala šestoj konferenciji Foruma partnera u primeni Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije održivog razvoja.  Svrljiške predstavnike u Privrednoj Komori Srbije primio je  Božidar Đelić.

Konkretno reč je o prvom koraku saradnje zainteresovanih opština koje će učestvovati u sprovođenju Akcionog plana i Strategije. Razmenom iskustava ka napredovanju na polju infrastrukturnih radova obilovao je dnevni red prvog sastanka koji je održan proteklog petka. Opština Svrljig u narednoj godini aplicirće izrađenom dokumentacijom na pilot projektu koji finansira ‚‚ Podrška sprovođenja NSOR RS‚‚ težine pola miliona evra.

Miletic Milija–           Velike su šanse da opština Svrljig bude izabrana u sledećoj godini za realizatora pilot projekta koji iznosi 500.000 evra. Novac je namenjen isključivo za ulaganje u infrastrukturnu izgradnju. Mi smo pokazali veoma pozitivne rezultate ove godine, izgradnjom i pobošljanjem saobraćajnica u našoj opštini, što je dodatno doprinelo da budemo učesnici na ovoj konferenciji, rekao je predsednik Miletić  i dodao da je skoro sva dokumentacija pripremljena i biće predata početkom 2012.godine. Ljudi iz Privredne Komore Srbije dali su nam čvrsta uverenja za dobijanje ovih sredstava, jer je Svrljig jedna od  opština kroz koju prolaze veoma  značajni putni pravci i povezuju veći deo Jugoistočne Srbije, pa je dodatno ulaganje preko potrebno, ne zanemarujući već započete radove na izgradnji puta koji vodi ka turističkoj destinaciji Babin zub.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano