Zajedničkim idejama do određenog cilja

Broj pregleda
u poseti Svrljigu
Protekle nedelje predsednik opštine Svrljig, Milija Miletć, primio je najviše rukovodstvo opštine Vavarin, predsednika opštine Zorana Milenkovića i zamenik predsednika skupštine Zorana Mitića. Jedinstven cilj spojio je ove opštine da zajedno u narednom periodu rade na izradi određenih projekata, konkurišu na otvorenim konkursima i dodatno razvijaju svoje grane turizma.
Opština Varvarin koja spada u red razvijenih opština, u poslednje vreme primenjuje nove metode u snabdevanju energetikom, objašnjava Milenković. Naime, na osnovnoj školi postavljena je solarna elektrana  koja se sastoji od 22 fotonaponska panela, svaki snage po 230 W i zagreva nekoliko odeljenja u osnovoj školi što dodatno olakšava ekonomski status škole.
–   Ovakav vid čiste tehnologije za zagrevanje objekata moguće je napraviti i kod nas uz pomoć i saradnju Vavarinske opštine a pritom dodatno smanjiti troškove u školskim i predškolskim ustanovama naglasio je predsednik Miletić.
Predstavnike opštine Varvarin dodatno je zaintrigiralo to što opština Svrljig velike napore ulaže u oživljavanju poljoprivrede i stočarstva u svom kraju. Po rečim predsednika Varvarina, Svrljig će služiti za primer ne samo njihovoj opštini već i opštinama u okruženju koje imaju uslove za bavljenje poljoprivredom.
Imamo dvadeset sela u opštini od kojih su neka  veoma nastanjena, te moramo što pre vaše ideje primeniti kod nas i strateškim potezima za razvoj poljoprivrede podstaknuti  povrtarstvo i voćarstvo, grane koje doživljavaju uspon u proizvodnji u našem kraju kazao je Milenković i dodao da će se već na sledećem sastanku odrediti prvi korak ka realizaciji pomenutih ciljeva.
Pored poloprivrede i ekonomičnije štednje el. energije , na sastanku je bilo reči o turizmu i potencijalima kojima raspolaže Svrljig. Predsednik je goste upoznao sa draguljima turizma poput Prekonoške i pećine Samar u Kopajkošari, manastirom sv Arhangel Gavrilo u Pirkovcu, bazenom sa prirodnom terminalnom vodom u selu Popšica i ostalim destinacijama i pritom pozvao da u sledećoj godini žitelji Varvarina organizovanim prevozom posete naš grad kako bi se bolje upoznali sa svim lepotama kojim obiluje naš kraj.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *