Search
Close this search box.
Broj pregleda

‚‚Niška mlekara‚‚ otvara pogon u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Miletic sa rukovodstvom iz mlekare

U Svrljigu će početkom sledeće godine ‚‚Niška mlekara‚‚ otvoriti pogon za primarnu proizvodnju i preradu mleka i pritom uposliti pedeset dva radnika. To je ujedno i povod danas održanog sastanka u predsednikovom kabinetu sa najvišim rukovodstvom mlekare.

Milija Miletic2–       Investiranjem ‘’Niške mlekare’’ koja je četvrta po kvalitetu i trenutnoj preradi mleka u Srbiji, je veliki korak ka poboljšanju uslova življenja za naše sugrađane. Samim tim rešavamo deo problema nezaposlenosti.
Dogovoreno je da se sa realizacijom i zapošlavanjem započne odmah posle dobijanja određene dokumentacije, što znači sredinom februara meseca sledeće godine. Znamo da je nezaposlenost uzela maha i da je jedan od većih problema, ali ne samo kod nas, već i u opštinama u okruženju. Nova pedeset dva radna mesta su u ovom trenutku preko potrebna i mislim da je ovo veliki uspeh za sve nas koji živimo ovde. Miletić je takođe naglasio da je jedna od zasluga opštine Svrljig i podsticaj proizvođačima mleka kojima se isplaćuju premije u iznosu od tri dinara za jedan litar mleka i da će se takođe akcenat u narednom periodu izrečito stavljati na dovođenju novih investitora i upošljavanju što većeg broja ljudi.

Direktor Niške mlekare – Zvonko Gavrilović, izrazio je zadovoljstvo što će pogon biti otvoren baš u Svrljigu, na samo dvadesetak kilometara od Niša.

–       U sledećoj godini prioritetan cilj i najveća investicija ‚‚Niške mlekare‚‚ je upravo otvaranje pogona i razvoja primarne proizvodnje uDirektor Niske mlekare Svrljigu, prevashodno zbog neposredne blizine i odlične infrastrukture transportnih puteva.
Svrljig ima odlične uslove za primarnu proizvodnju i preradu mleka. U predhodnom periodu dok je pogon bio u funkciji, svrljižani su se pokazali kao izuzetno dobri u ovom poslu, što nas je opredelilo da krenemo u investiranje i otvaranje novog pogona mlekare u Svrljigu, rekao je Gavrilović i dodao da će nakon dobijanja potrebne dokumentacije i dozovle, do februara 2012. godine početi sa radom pogon uz pomoć i svesrdnu saradnju lokalne samoupravom i zahvaljujući programu subvencija za investicije, kojim administrira SIEPA.

Nadležni iz mlekare obećali su pomoć opštini Svrljig oko poboljšanja stočnog fonda i stočarstva u delu nabavke određenog broja kvalitetnih junica, kojima će se svakako upotpuniti stočni fond a samim tim i poboljšati kvalitet mleka.

Jedan komentar

  1. bila sam radnik ZZ Timok kada smo napravili 20 mini farmi i Svrljizanku, mlekaru koja je samostalno vrlo dobro pocela sa radom i bila konkurent Niskoj mlekari, nekome je to zasmetalo i bila je prikljucena Nisu, od tada pocinje njeno raspadanje, i od velike perspektive pocinje unistenje svih pogona za proizvodnju sireva, ostaje samo otkup mleka u manjim kolicinama, steta ucinjena radnicima i poljoprivrednicima je nemerljiva, ponovna obnova je za pohvalu, nadam se da cete uspeti da vratite autenticnost i kvalitet proizvodima kakvi su bili, Svrljig to zasluzuje

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano