Search
Close this search box.
Broj pregleda

Šansa za zapošljavanje svrljižana

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici makedonsko – srpske firme za konsalting  ,,Call line,, zatražli su danas prijem kod predsednika opštine Svrljig Milije Miletića, želeći da se iz prve ruke upoznaju sa uslovima investiranja i otvaranja firme u Svrljigu.

Milija Miletic1 Reč je o čoveku koji je poreklom iz našeg kraja zainteresovanom da pokrene biznis u Svrljigu i zaposli dvadesetak radnika. On je proveo više od decenije u inostranstvu gde se školovao i specijalizovao upravo za poslove konsaltinga i ima ovu zajedničku firmu u Makedoniji i sada želi da proširi delatnost na našoj teritoriji. To su poslovi konsaltinga i tele – marktinga za koje na našem području ima sposobnih mladih ljudi. Prema navodima predstavnika ove firme, bio je prisutan i suvlasnik iz Makedonije, zainteresovani su za poslovanje na duži period, što bi nama svakako odgovaralo za zapošljavanje žitelja Svrljiga. Mi smo spremni da im damo maksimalno povoljne uslove kada je reč o dažbinama jer nam je prevashodni interes angažovanje nezaposlenih. Kada je reč o poslu, želim da dodam da imamo veoma ozbiljne investitore zainteresovae za oživljavanje proizvodnje u ,,Herbogalu,,. Oni  su nedavno obišli fabriku i u toku su pregovori u Fondu zdrastva pod čijim je nadzorom ova bivša slovenačka firma. To je još jedna šansa za zapošljavanje bar još dvadesetak svrljižana, rekao je predsednik Miletić,  posle sastanka sa potencijalnim investitorima iz Makedonije.

Da je reč o ozbiljnim interesentima govori i činjenica da su vlasnici firme  ,,Call line,, na preporuku predsednika Miletića odmah angažovali svrljišku agenciju  ,,Sky star,, preko koje bi se upoznali sa svim uslovima i pogodnostima te što pre registrovali preduzeće u opštini Svrljig, koje bi počelo da radi pre kraja ove godine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano