Search
Close this search box.
Broj pregleda

Šansa za zapošljavanje svrljižana

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici makedonsko – srpske firme za konsalting  ,,Call line,, zatražli su danas prijem kod predsednika opštine Svrljig Milije Miletića, želeći da se iz prve ruke upoznaju sa uslovima investiranja i otvaranja firme u Svrljigu.

Milija Miletic1 Reč je o čoveku koji je poreklom iz našeg kraja zainteresovanom da pokrene biznis u Svrljigu i zaposli dvadesetak radnika. On je proveo više od decenije u inostranstvu gde se školovao i specijalizovao upravo za poslove konsaltinga i ima ovu zajedničku firmu u Makedoniji i sada želi da proširi delatnost na našoj teritoriji. To su poslovi konsaltinga i tele – marktinga za koje na našem području ima sposobnih mladih ljudi. Prema navodima predstavnika ove firme, bio je prisutan i suvlasnik iz Makedonije, zainteresovani su za poslovanje na duži period, što bi nama svakako odgovaralo za zapošljavanje žitelja Svrljiga. Mi smo spremni da im damo maksimalno povoljne uslove kada je reč o dažbinama jer nam je prevashodni interes angažovanje nezaposlenih. Kada je reč o poslu, želim da dodam da imamo veoma ozbiljne investitore zainteresovae za oživljavanje proizvodnje u ,,Herbogalu,,. Oni  su nedavno obišli fabriku i u toku su pregovori u Fondu zdrastva pod čijim je nadzorom ova bivša slovenačka firma. To je još jedna šansa za zapošljavanje bar još dvadesetak svrljižana, rekao je predsednik Miletić,  posle sastanka sa potencijalnim investitorima iz Makedonije.

Da je reč o ozbiljnim interesentima govori i činjenica da su vlasnici firme  ,,Call line,, na preporuku predsednika Miletića odmah angažovali svrljišku agenciju  ,,Sky star,, preko koje bi se upoznali sa svim uslovima i pogodnostima te što pre registrovali preduzeće u opštini Svrljig, koje bi počelo da radi pre kraja ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano