Search
Close this search box.
Broj pregleda

Moguć dolazak stranih investitora

Podeli sa prijateljima:

ORA Jug i Miletic

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, primio je danas u svom kabinetu delegaciju Obalasne razvojne asocijacije Jug i predstavnike konsalting kuće Plummark. Cilj današnje posete predstavnika ovih organizacija je mogućnost unapređivanja standarda i kvaliteta života svih građana u našoj opštini  kroz dovođenje stranih investitora kao i  najhitnije oživljavanje i osposobljavanje postojećih preduzeća koja su odavno u stečaju. Jedan od ciljeva ORA-e JUG je podrška institucionalnim naporima za ostvarivanje sveobuhvatnog i održivog ekonomskog razvoja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga kroz izgradnju kvalitetnih ljudskih resursa, stvaranje zdravog poslovnog okruženja i plodnog tla za privlačenje stranih investicija, povezivanje i saradnju sa drugim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim institucijama, a sve u skladu sa procesom Evropskih integracija.

Milija Miletic‚‚Menadžer sektora za razvoj infrastrukture i održivi razvoj Oblasne razvojne asocijacije Jug, koja je u kontaktu sa nadležnim ministarstvima i potencijalnim investitorima, želeo je da prikupi podatke o svim našim firmama koje bi mogle da budu predmet interesovanja potencijalnih investitora. Prema njegovim rečima šanse postoje da se deo poslova iz firmi koje su u Nišu otvorile inostrane kompanije prenese i na teritoriju naše opštine a od njihovih kooperanata čime bi oni zaokružili proces proizvodnje. Naravno, postoji i šansa da se direktno stupi u kontakt sa investitorima koji su zainteresovana za grinfild ili braunfild investicije. Mi na našoj teritoriji imamo kapacitete i za jednu i drugu mogućnost. Postoji više hala firmi koje ne rade koje se mogu privesti potrebnoj nameni ili u nekim jednostavno uz  malo osavrmenjivanje mašinskog parka nastaviti proizvodnja. Na drugoj strani ubrzano privodimo kraju organizovanje industrijske zone što je mogućnost za one koji žele da grade iz temelja. Preko Oblasne razvojne organizacije, koliko sam ja upoznat, na ovaj način su pokrenuti projekti u nekoliko susednih opštine pa verujem da će se tako nešto uskoro desiti i u Svrljigu.
Spremni smo da potencijalnim invetitorima ponudimo maksimalno povoljne uslove uz određena oslobađanja opštinskih dažbina samo da što više svrljižana uposlimo, izjavio je predsednik Miletić posle razgovora sa gostima‚‚.

Predstavnici ORA i Plummark-a, su posle razgovora obišli svrljiška preduzeća – Progres, Sien, Herbogal, Ei, koja bi mogla biti predmet interesovanja potencijanih investitora i prikupli potrebne podatke za prezentaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano