Search
Close this search box.
Broj pregleda

Moguć dolazak stranih investitora

Podeli sa prijateljima:

ORA Jug i Miletic

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, primio je danas u svom kabinetu delegaciju Obalasne razvojne asocijacije Jug i predstavnike konsalting kuće Plummark. Cilj današnje posete predstavnika ovih organizacija je mogućnost unapređivanja standarda i kvaliteta života svih građana u našoj opštini  kroz dovođenje stranih investitora kao i  najhitnije oživljavanje i osposobljavanje postojećih preduzeća koja su odavno u stečaju. Jedan od ciljeva ORA-e JUG je podrška institucionalnim naporima za ostvarivanje sveobuhvatnog i održivog ekonomskog razvoja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga kroz izgradnju kvalitetnih ljudskih resursa, stvaranje zdravog poslovnog okruženja i plodnog tla za privlačenje stranih investicija, povezivanje i saradnju sa drugim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim institucijama, a sve u skladu sa procesom Evropskih integracija.

Milija Miletic‚‚Menadžer sektora za razvoj infrastrukture i održivi razvoj Oblasne razvojne asocijacije Jug, koja je u kontaktu sa nadležnim ministarstvima i potencijalnim investitorima, želeo je da prikupi podatke o svim našim firmama koje bi mogle da budu predmet interesovanja potencijalnih investitora. Prema njegovim rečima šanse postoje da se deo poslova iz firmi koje su u Nišu otvorile inostrane kompanije prenese i na teritoriju naše opštine a od njihovih kooperanata čime bi oni zaokružili proces proizvodnje. Naravno, postoji i šansa da se direktno stupi u kontakt sa investitorima koji su zainteresovana za grinfild ili braunfild investicije. Mi na našoj teritoriji imamo kapacitete i za jednu i drugu mogućnost. Postoji više hala firmi koje ne rade koje se mogu privesti potrebnoj nameni ili u nekim jednostavno uz  malo osavrmenjivanje mašinskog parka nastaviti proizvodnja. Na drugoj strani ubrzano privodimo kraju organizovanje industrijske zone što je mogućnost za one koji žele da grade iz temelja. Preko Oblasne razvojne organizacije, koliko sam ja upoznat, na ovaj način su pokrenuti projekti u nekoliko susednih opštine pa verujem da će se tako nešto uskoro desiti i u Svrljigu.
Spremni smo da potencijalnim invetitorima ponudimo maksimalno povoljne uslove uz određena oslobađanja opštinskih dažbina samo da što više svrljižana uposlimo, izjavio je predsednik Miletić posle razgovora sa gostima‚‚.

Predstavnici ORA i Plummark-a, su posle razgovora obišli svrljiška preduzeća – Progres, Sien, Herbogal, Ei, koja bi mogla biti predmet interesovanja potencijanih investitora i prikupli potrebne podatke za prezentaciju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano