Search
Close this search box.
Broj pregleda

Simpatizeri zadovoljni programom URS-a

Podeli sa prijateljima:

URS

Na konvenciji održanoj u nedelju, 13. novembra u prepunoj beogradskoj Areni, pred više od dvadeset hiljada svojih članova i simpatizera, Ujedinjeni regioni Srbije su predstavili svoj program sa kojim kreću u kampanju za predstojeće izbore.
Poseban akcenat u programu URS-a stavljen je na privredni razvoj i otvaranje novih radnih mesta, povećanje investicija u poljoprivredu i ravnomeran razvoj infrastrukture i privrede u celoj zemlji.
Ujedinjeni regioni Srbije su u prethodnom periodu jedini radili na privlačenju investicija, a efekti te politike će vrlo brzo biti vidljivi i u Svrljigu s obzirom da se očekuje potpisivanje ugovora koji će omogućiti otvaranje 400 novih radnih mesta u našoj opštini.
Programom se između ostalog planira povećanje agrarnog budžeta sa sadašnjih 2,4% na 5% republičkog budžeta i ponovno subvencionisanje nekomercijalnih poljoprivrednih gazdinstava sa 50.000 dinara po članu gazdinstva. Žene poljoprivrednika treba da dobijaju nadoknadu za vreme trudnoće, a isto tako i sve nezaposlene žene, čime bi se izjednačile sa ženama koje su u radnom odnosu.
Ovoj Konvenciji je prisustvovao i veliki broj naših sugrađana, koji su izuzetno zadovoljni predstavljenim programom i jednoglasni u oceni da je takav program neophodan nedovoljno razvijenim područjima kakva je i naša opština.
Realizacijom ovog programa sigurno bi se značajno povećao životni standard i sprečio odliv stanovništva iz svrljiške opštine.

Informativna služba
Ujeddinjenih regiona Srbije
Opštinski odbor Svrljig

NAJNOVIJE NA PORTALU

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano