Search
Close this search box.
Broj pregleda

Nastavak delovanja opozicije

Podeli sa prijateljima:

DS Dejan Miletic

Opštinski odbor Demokratske stranke  Svrljig, intenzivno nastavlja sa kritikovanjem lokalne vlasti. Prenosimo Vam u celosti saopštenje za javnost koje smo dobili od informativne službe OO DS Svrljig.

Poštovani Svrljižani,

Obaveštavamo Vas da je zahvaljujući neodgovornoj i nestručnoj lokalnoj vlasti, opština Svrljig jedna od retkih opština koje pripadaju području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, koja neće iskoristiti podsticajna sredstva za razvoj stočarstva Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede je tokom jula meseca ove godine donelo Uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za razvoj stočarstva u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave. Po toj uredbi Ministarstvo poljoprivrede obezbeđuje 80% sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih junica a 20% sredstava obezbeđuju lokalne samouprave.

Prema informacijama dobijenim iz Ministarstva poljoprivrede, zahtev Opštine Svrljig za nabavku 120 priplodnih junica nije sadržao potpunu dokumentaciju, nije podnet na vreme, niti je podnet od strane ovlašćenog lica, pa kao takav nije ni mogao biti uzet u razmatranje, niti je dobio saglasnost Ministarstva.

Ovakvim radom opštinska vlast je nastavila da se neodgovorno ponaša prema svojim građanima. Zato poručujemo: ”Gospodo iz lokalne vlasti, nemojte da krivite državu za vaše propuste. Nije država kriva za to što Vi više vodite računa o ličnim i partijskim interesima i svom rejtingu na raznim internet forumima i sajtovima, o slikanju i davanju lažnih obećanja a ne o onom najvažnijem – kako žitelji Opštine Svrljig žive.”

Opštinski odbor DS Svrljig će preko nadležnih organa zatražiti da se utvrdi odgovornost svih lica koja su doprinela tome da svrljiški poljoprivrednici ostanu bez ovih podsticajnih sredstava.

U Svrljigu, 9.11.2011.god

Informativna služba OO DS Svrljig

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano