Broj pregleda

Nastavak delovanja opozicije

DS Dejan Miletic

Opštinski odbor Demokratske stranke  Svrljig, intenzivno nastavlja sa kritikovanjem lokalne vlasti. Prenosimo Vam u celosti saopštenje za javnost koje smo dobili od informativne službe OO DS Svrljig.

Poštovani Svrljižani,

Obaveštavamo Vas da je zahvaljujući neodgovornoj i nestručnoj lokalnoj vlasti, opština Svrljig jedna od retkih opština koje pripadaju području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, koja neće iskoristiti podsticajna sredstva za razvoj stočarstva Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede je tokom jula meseca ove godine donelo Uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za razvoj stočarstva u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave. Po toj uredbi Ministarstvo poljoprivrede obezbeđuje 80% sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih junica a 20% sredstava obezbeđuju lokalne samouprave.

Prema informacijama dobijenim iz Ministarstva poljoprivrede, zahtev Opštine Svrljig za nabavku 120 priplodnih junica nije sadržao potpunu dokumentaciju, nije podnet na vreme, niti je podnet od strane ovlašćenog lica, pa kao takav nije ni mogao biti uzet u razmatranje, niti je dobio saglasnost Ministarstva.

Ovakvim radom opštinska vlast je nastavila da se neodgovorno ponaša prema svojim građanima. Zato poručujemo: ”Gospodo iz lokalne vlasti, nemojte da krivite državu za vaše propuste. Nije država kriva za to što Vi više vodite računa o ličnim i partijskim interesima i svom rejtingu na raznim internet forumima i sajtovima, o slikanju i davanju lažnih obećanja a ne o onom najvažnijem – kako žitelji Opštine Svrljig žive.”

Opštinski odbor DS Svrljig će preko nadležnih organa zatražiti da se utvrdi odgovornost svih lica koja su doprinela tome da svrljiški poljoprivrednici ostanu bez ovih podsticajnih sredstava.

U Svrljigu, 9.11.2011.god

Informativna služba OO DS Svrljig

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.