Broj pregleda

Odlična saradnja seljačkih stranaka

Sls i Uss

Ujedinjena seljačka stranka potpisivanjem sporazuma o saradnji sa Slovenskom  ljudskom strankom na korak od priključivanja asocijaciji seljačkih stranaka na nivou Evropske unije.

Kontakt ovih stranaka uspostavljen je početkom ove godine, gde je najpre jasnom slikom i pogledom na poljoprivredu a sve zarad poboljšanja trenutne situacije i podsticaju poljoprivrede i poljoprivrednika, potpisan protokol o saradnji. U ime Slovenske ljudske stranke (SLS) protokol je potpisao član glavnog Odbora SLS, gospodin Franc Hudoklin, inače župan u opštini Šjentjernej, dok je u ime Ujedinjene seljačke stranke, protokol potpisao predsednik Milija Miletić.

Jelena Trifunovic

Posle obostrane posete i upoznavanju sa trenutnom situacijom u poljoprivredi, čelni ljudi stranaka rešili su da potpišu sporazum o saradnji, u nadi da će zajedničkim snagama poljoprivredu vratiti u onaj položaj koji zaslužuje. Sredinom oktobra ove godine  na inicijativu  političkog savetnika  SLS – a Docenta dr Peter Pavle Klasinka,  održan je sastanak u Beogradu na kojem je dogovoren tačan datum potpisivanja sporazuma, što bi konkretno za Ujedinjenu seljačku stranku značilo – dobijanje statusa kandidata, kasnije i priključivanju asocijaciji seljačkih stranka na nivou Evropske unije.
Samim tim Ujedinjena seljačka stranka bi u narednom period, zajedno sa Slovenskom ljudskom strankom konkurisala na određenim projektima kod predpristupnih fondova Evropske unije namenjenim za poboljšanje poljoprivrede – uvozom novih poljoprivrednih mašina, edukacijom poljoprivrednika u državama u okruženju, većim i povoljnijim subvencijama poljoprivrednim proizvođačima kao i stočarima koji uzgajaju više grla priplodne stoke i mnogim drugim povoljnostima.

‘’Slovenska ljudska stranka odmah je prihvatila moj predlog o saradnji, jer kao i mi zastupa selo, seljaka i poljoprivrednika, a naša politika u tom pravcu je jasna, jačanjem poljoprivrede I poljoprivrednih proizvođača, jača se i država, rekao je predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić nakon održanog sastanka u Beogradu’’.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.