Broj pregleda

Burdimo dobilo novu česmu

Cesma Burdimo

Selo Burdimo na dvadesetak kilometa od Svrljig, danas je zvanično dobilo još jednu česmu sa zdravom pijaćom vodom. Na ulazu u selo iz pravca Svrljiga, kod  kamenog krsta pored koga se održavaju litije, sredstvima opštine Svrljig i uz pomoć uradnoj snazi od strane meštana izgrađena je, kraj puta, nova česma.

Ovo je još jedan dobar primer saradnje opštine i sela. Na inicijativu meštana opština je obezbedila finasijska sredstva i sa obližnjeg izvorišta dovedena voda do krsta, gde smo zajedničkim snagama izgradili novu česmu. Česmu predajemo danas na korišćenje ne samo Burdimcima već i žiteljima okolnih sela i svim putnicima namernicima koji ovuda prolaze i ja čestitam neimarima na obavljenom poslu, rekao je predsendik opštine Svrljig Milija Miletić prilikom zvaničnog početka rada nove česme.

U ime opštine Svrljig otvaranju česme prisustvovao je i zamenik predsednika Skupštine opštine Srbislav Đorđević. Česmu su u prisutvu predstavnika lokalne mesne zajednice i nekoliko desetina meštana Burdima osveštala dva popa – iz Izvora i Svrljiga. Inače, pored česme izgrađen je prostrani vajat pod kojim prolaznici mogu da sednu da predahnu i da se okrepe. Meštani planiraju da mesto osvetle uličnom rasvetom a okoliš da oplemene četinarima, lipama i rodnim drvećem.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.