Svrljiške novine

Broj pregleda

Rukometaši i šahisti prvi

Podeli sa prijateljima:

sportisti

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, ugostio je danas u svom kabinetu najuspešnije učesnike ovogodišnjih seoskih olimpijskih igara koje su održane proteklog vikenda u Nišu.

Svrljižani su na ovogodišnjim igrama imali takmičare u višeboju, nadvlačenju konopca, stonom –tenisu, basketu, šahu, fudbalu i rukometu.
Prva mesta i najuspešniji sportisti bili su šahisti i rukometaši. Dok su ostale ekipe zabeležile takođe dobre rezultate.
Šahisti MZ Drajinac – Svrljig su postigli stopostotni učinak, od devet ekipa zabeležili su osam pobeda i prvaci su u ekipnoj konkurenciji muškaraca u šahu. Veliko iznenađenje priredili su mladi rukometaši koji su u grupnom takmičenju bili najbolji i takođe osvojili prvo mesto i zlatnu medalju.  Za najboljeg šashistu turnira proglašen je Srboljub Milovanović iz Svrljiga.

Smatram da smo i ove, kao i predhodnih godina uspešno učestvovali osvajajući nagrade u korektnoj i fer-plej igri. Imamo dva prvaka na seoskim olimpijskim igrama gde je bilo više od trideset učesnika. Osim šahista koji su dugi niz godina tradicionalno prvaci, sada imamo osvojenu zlatnu medalju i u rukometu. Ovo je još jedan znak da u našoj opštini imamo potencijala i mladih talentovanih ljudi koji žele da se bave sportom. U predhodnom period smo obezbedili  uslove za bavljenje sportom, napravili smo balon salu, gde će mladi u predstojećem jesenjem i zimskom period moći aktivno da se bave sportom. Naravno, uvek se može i više i bolje pa ćemo nastojati za narednu godinu, pošto smo relativno mladi učesnici, ovo nam je peti put, da se pripremimo znatno bolje i osvojimo više medalja, a za to neće izostati podrška lokalne samouprave, ocenio je učešće naših takmičara i postignute rezultate predesdnik opštine Svrljig Milija Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Proglašen Dan žalosti

Dan žalosti: Zakonske smernice i kazne

Sport u oktobru

Svrljig Open 2023: Teniski turnir Udruženja tenisera ,,Masters” Svrljig!

Teniseri

Svrljižanin Mladen Đorđević ostvario zapažen uspeh na teniskom turniru u Nišu

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

One Response

  1. haha ovo je smesno, rukometasi su izgubili u finalu protiv Sapcana i to sa velikom razlikom… zlatne medalje nema!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *