Search
Close this search box.
Broj pregleda

Rukometaši i šahisti prvi

Podeli sa prijateljima:

sportisti

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, ugostio je danas u svom kabinetu najuspešnije učesnike ovogodišnjih seoskih olimpijskih igara koje su održane proteklog vikenda u Nišu.

Svrljižani su na ovogodišnjim igrama imali takmičare u višeboju, nadvlačenju konopca, stonom –tenisu, basketu, šahu, fudbalu i rukometu.
Prva mesta i najuspešniji sportisti bili su šahisti i rukometaši. Dok su ostale ekipe zabeležile takođe dobre rezultate.
Šahisti MZ Drajinac – Svrljig su postigli stopostotni učinak, od devet ekipa zabeležili su osam pobeda i prvaci su u ekipnoj konkurenciji muškaraca u šahu. Veliko iznenađenje priredili su mladi rukometaši koji su u grupnom takmičenju bili najbolji i takođe osvojili prvo mesto i zlatnu medalju.  Za najboljeg šashistu turnira proglašen je Srboljub Milovanović iz Svrljiga.

Smatram da smo i ove, kao i predhodnih godina uspešno učestvovali osvajajući nagrade u korektnoj i fer-plej igri. Imamo dva prvaka na seoskim olimpijskim igrama gde je bilo više od trideset učesnika. Osim šahista koji su dugi niz godina tradicionalno prvaci, sada imamo osvojenu zlatnu medalju i u rukometu. Ovo je još jedan znak da u našoj opštini imamo potencijala i mladih talentovanih ljudi koji žele da se bave sportom. U predhodnom period smo obezbedili  uslove za bavljenje sportom, napravili smo balon salu, gde će mladi u predstojećem jesenjem i zimskom period moći aktivno da se bave sportom. Naravno, uvek se može i više i bolje pa ćemo nastojati za narednu godinu, pošto smo relativno mladi učesnici, ovo nam je peti put, da se pripremimo znatno bolje i osvojimo više medalja, a za to neće izostati podrška lokalne samouprave, ocenio je učešće naših takmičara i postignute rezultate predesdnik opštine Svrljig Milija Miletić.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano