Broj pregleda

Otvoren put do sela Kopajkošara

Svecano otvaranje puta Kopajkosara

Predsenik opštine Svrljig, Milija Miletić  sa saradnicima predsednicom Skupštine opštine Svrljig Jelenom Trifunović, njenim zamenikom Srbislavom Đorđevićem, direktorom Direkcije za izgradnju grada Ivanom Božinovićem i direktorom Javnog komunalnog stambenog preduzeća Svrljig Igorom Davidovićem u prisustvu meštana sela Kopajkošara, mnogobrojnih gostiju danas je svečano pustio novoizgrađeni put.

Kopajkošara je jedino selo u svrljiškoj opštini koje nije bilo povezano  asfaltnim putem sa opštinskim centrom i susedima. Izgradnja je počela sredinom jula ove godine i za kratko vreme meštani ovog sela dobili su asfaltnu traku u dužini od 1470 metara.   Ova saobraćajnica izgrađena je po visokim standardima puteva i celokupan iznos finansirala je opština Svrljig.

Kopajkosara
‚‚ Činjenica je da ovaj put najviše znači žiteljima Kopajkošare, koji ovde sada žive, ali i njihovim rođacima koji rade u Svrljigu i Nišu i svima onima koji iz bilo kog grada dolaze da obiđu svoje roditelje i rođake podsetio je Miletić predsednik opštine Svrljig govreći na ovoj svečanosti, i nastavio: Lane smo uradili put od sela Grbavče, do Lalinca  tako da svi iz pravca Niša mogu  skraćenim putem po asfaltu, bez problema, u bilo koje doba godine, da neometano dođu u selo. I siguran sam da će ovaj put biti svima od velikog značaja, rekao je Miletić i dodao uz to da je Kopajkošara za svrljišku opštinu potencijalna turistička destinacija, sa kapacitetima za razvoj seoskog turizma, uključujući prvenstveno pećine Samar i Jezava, na kraju sela, koje su upisane u Ginisovu knjigu rekorda po dužini boravka čoveka u podzemnim odajama Milutina Veljkovića‚‚.

Priznanje Miletiću:
Meštani sela Kopajkošare su danas predsedniku opštine uručili ‚‚Zlatnu plaketu‚‚ za sveukupni doprinos oživljavanju sela i višedecenijsku borbu za bolji položaj sela i seljaka.

priznanje Mileticu

 

 

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.