Search
Close this search box.
Broj pregleda

Otvoren put do sela Kopajkošara

Podeli sa prijateljima:

Svecano otvaranje puta Kopajkosara

Predsenik opštine Svrljig, Milija Miletić  sa saradnicima predsednicom Skupštine opštine Svrljig Jelenom Trifunović, njenim zamenikom Srbislavom Đorđevićem, direktorom Direkcije za izgradnju grada Ivanom Božinovićem i direktorom Javnog komunalnog stambenog preduzeća Svrljig Igorom Davidovićem u prisustvu meštana sela Kopajkošara, mnogobrojnih gostiju danas je svečano pustio novoizgrađeni put.

Kopajkošara je jedino selo u svrljiškoj opštini koje nije bilo povezano  asfaltnim putem sa opštinskim centrom i susedima. Izgradnja je počela sredinom jula ove godine i za kratko vreme meštani ovog sela dobili su asfaltnu traku u dužini od 1470 metara.   Ova saobraćajnica izgrađena je po visokim standardima puteva i celokupan iznos finansirala je opština Svrljig.

Kopajkosara
‚‚ Činjenica je da ovaj put najviše znači žiteljima Kopajkošare, koji ovde sada žive, ali i njihovim rođacima koji rade u Svrljigu i Nišu i svima onima koji iz bilo kog grada dolaze da obiđu svoje roditelje i rođake podsetio je Miletić predsednik opštine Svrljig govreći na ovoj svečanosti, i nastavio: Lane smo uradili put od sela Grbavče, do Lalinca  tako da svi iz pravca Niša mogu  skraćenim putem po asfaltu, bez problema, u bilo koje doba godine, da neometano dođu u selo. I siguran sam da će ovaj put biti svima od velikog značaja, rekao je Miletić i dodao uz to da je Kopajkošara za svrljišku opštinu potencijalna turistička destinacija, sa kapacitetima za razvoj seoskog turizma, uključujući prvenstveno pećine Samar i Jezava, na kraju sela, koje su upisane u Ginisovu knjigu rekorda po dužini boravka čoveka u podzemnim odajama Milutina Veljkovića‚‚.

Priznanje Miletiću:
Meštani sela Kopajkošare su danas predsedniku opštine uručili ‚‚Zlatnu plaketu‚‚ za sveukupni doprinos oživljavanju sela i višedecenijsku borbu za bolji položaj sela i seljaka.

priznanje Mileticu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano