Search
Close this search box.
Broj pregleda

Lakše do izvoda

Podeli sa prijateljima:

SeloOpštinska samouprava Svrljig u saradnjin sa CIM – grupom, pokrenula je proces implementacije softvera u šest mesnih zajednica na našem području u kojima će uskoro građani moći da dobiju sve vrste izvoda iz matičnih knjiga.

’’ Trenutno smo uredili prostore, obnovili nameštaj i kompjuterizovali šest mesnih kancelarija  – u Drajincu, Burdimu, Guševcu, Grbavču, Plužini i Niševcu. Sada u njima počinjemo implementaciju softvera što znači da svaki žitelj ovih sela može da dobije izvod iz nekog od drugih sela sa područja svrljiške opštine a da ne mora tamo da putuje. Reč je o elektronskoj bazi podataka koja se formira u Svrljigu, gde je takođe moguće preuzeti izvod iz bilo kog sela. Do kraja godine verujem da će biti obnovljene i kompjuterizovane sve mesne kancelarije na području opštine Svrljig i uvedene u elektronsku bazu, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, prilikom obilaska mesne kancelarije Drajinac sa stručnjacima CIM grupe’’.

Ovo je praktično prva faza približavanja opštinskih službi građanima. Naime, uporedo s ovim formira se centralni registar na području Srbije što znači da bi svaki građanin naše države iz bilo kog regiona mogao da bez putovanja u rodno mesto dobije potrebne izvode u mestu u kome živi. Trenutno i Svrljig se ukuljučuje, paralelno sa ostalim gardovima Srbije u ovaj centralni registar i zna se da se uzvratno mogu razmenjivati podaci sa Beogradom. Mreža će se širiti onim tempom kako se popunjava elektronska baza u Svrljigu i centralna baza Srbije odnosno zavisi od ažurnosti ostalih gradova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano