Search
Close this search box.
Broj pregleda

Iz Velikog brata u USS

Podeli sa prijateljima:

Dusko VBPrijem novih članova, pojoprivreda i stvaranje asocijacije seljačkih stranaka bile su teme sednice Gradskog odbora Ujedinjene seljačke stranke u Nišu. Sednici su prisutvovali predsednik USS Milija Miletić i predsednik Opštiskog odbora USS u Svrljigu dr Aleksandar Ignjatović.

Prigodnim činom u članostvo je primljen Dušan Bogdanović  poljoprivrednik iz Galibabinca inače široj javnosti poznat kao zvezda rijaliti šoua ,, Veliki brat ,, . S’njim je u USS učlanjena I njegova supruga Radojka Bogdanović.

’’Ja sam seljak – poljoprivrednik i procenio sam da mi je mesto u seljačkoj stranci jer je vode iskreni i pošteni ljudi koji su veoma zainteresovani za poboljšanje uslova u poljoprivredi i standarda života na selu. Vidim da se tu učlanjuju najviđeniji domaćini pa smatram da je i meni mesto uz njih –  u jedinoj stranci u Srbiji koja brine i bori se za seljake. Posebno sam inpresioniran interesovanjem i preduzimljivošću predsednika Miletića , čoveka iz naroda, poštenog i iskrenog i dobrog domaćina koji se i sam bavi poljoprivredom i ima podršku naroda , rekao je Bogdanović prilikom potpisivanja pristupnice’’.

Predsednik Opštinskog odbora ,, Mediana ,, u Nišu, Marko Pujović, na sednici je izneo brojne dileme poljoprivrednika oko žetve jer se još uvek ne zna cena žita, nema čvrstih dogovora sa kombajnerima pa su poljoprivrednici u problemu da li da ovogodišnji rod žita skladiraju ili prodaju nakupcima.

O problemima oko žetve govori je predsendik Miletić nagoveštavajući da će Ujedinjena sečljačka stranka preko svog odbornika u Skupštini grada Niša Čedomira Zdravkovića, inače predsednika Gradskog odbora USS u Nišu,  prezentirati ovaj problem nadležnima i tražiti pokretanje akcije. Predsednik Miletić je naglasio da treba inicirati predlog da se poljoprivrednicima pomogne time što bi iz Fonda poljoprivrede plaćena žetva seljacima čija su polja znatno oštećena od grada.

Ekspanzija seljačke stranke nastavlja se ne samo na području Niša i ostalih gradova Srbije, poput Kraljeva i Bora već prema najavi predsednika Miletića i van granica Srbije. Predsednik Miletić je ovom prilikom prvi put obnarodovao inicjativu da je na pragu stvaranje asocijacije seljačkih stranbaka na područu Ex Jugoslavije. Naime, Ujedinjena slejačka stranka potpisala je sporazum o saradnji sa Slovenačkom ljudsko /seljačkom/ strankom. U toku su pripreme za potpisivanje sporazuma o saradnji  sa Hrvatskom seljačkom strankom.Cilj udruživanja je razmena iskustava, primena saznananja o stausu i ulozi seljačkih stranaka u drugim republikama i na neki način internacionalizacija problema seljačkog pitanja – problema sela i poljoprivrednika te nastojanja za poboljšanje standarda života  seljaka.

9 Komentara

  1. HAAHA,ovo je smesno sada cemo gledati drugi deo velikog brata u Svrljigu,oni uzimaju pare a grad propada.E pali ste veoma nisko kada jurite duleta za clana,jos nisam video da je neko pristupio obrazovan i pismen u USS.

  2. Mislim da su Dule i cela njegova porodica vec clanovi G17…
    Klasičan školski primer populizma i demagogije od strane g. predsednika Miletića…

  3. Nemoj tako,necemo Pero o tome kako i zasta!Predsednik da je kao u Duletovom opisu,niko mu od Svrljizana nebi zamerio da je na ime reprezentacija,koje bi na njegov znan nacin opravdao na sokice i sl.pustio neku stotku ljudima kredita da glasaju za Duleta,mozda bi Dule i pobedio.Ja sam 100 posto siguran da ti marljivi domacini USS za Duleta za 100 dana nisu pustili ni 1 SMS ! Sta mislis?

  4. svaka cast marljivim i vrednim ljudima,ali mislim da nije posteno sto je vrbovao Duleta,koji je stvarno radan i vredan covek da ga uclani kod njega u stranku.A i slazem se s time da niko “od pera i struke” tj neko ko ima poljoprivredni ili veterinarski ili neki slican fakultet,nikada da se uclani u ovu stranku, jer bi odmah bio pametniji od vodje pa bi smetalo!!!!

  5. Што председник не каже како се крио у кепеку кола док су тукли Ристичевића,па је после тога он почео да води странку. Исти је Шојић.

  6. PA OD PREDSEDNIKA SU SVI PAMETNIJI PA I ONI SA CETRI RAZREDA OSNOVNE SKOLE!DULETA OPRAVDAVAM STO JE UZEO TELEFON JER NJEGOVA SLAVA KOJU JE STEKO U VELIKOM BRATU TRJACE JOS NAJVISE NEDELJU DANA A DO TAD DULE GRABI SVE STO MOZES!PREDSEDNIK JE JAK NA RECIMA ALI NA DELIMA TO BAS I NIJE TAKO!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano