Broj pregleda

Tri decenije Centra za socijalni rad

 

30

 

Trideset godina rada i postojanja  Centra za socijalni rad u Svrljigu danas je obeleženo prigodnom svečanošću u sali Kulturnog centra.

Danas je za naš Centar značajan datum – trideset godina od osnivanja ove  ustanove. Počeli smo skromno na ovaj dan 1981.godine nastavljajući kontinuitet Opštinske samoupravne zajednica socijalne zaštite sa par socijalnih radnika. Vremenom je kolektiv popunjavan stručnim saradnicima – psiholozima, pedagozima, sociolozima. Sa kadrovskim jačanjem povećavali smo i tehničku opremljenost ustanove shodno novom načinu rada i zakonskim propisima  jači pre svega potrebama naših korisnika, rekla je Vesna Nedeljković, direktor Centra za socijalni rad u Svrljigu, pozdravljajući prisutne goste, saradnike i zvanice – predstavnike društveno -političkih organizacija i ustanova.

Okupljenima se potom obratio prdsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Opštinska uprava, u ovim teškim vremenima shvatajući potrebe izdvaja iz budžeta maksimum sredstava prema svojim mogućnostima za pomoć našim najugroženijim žiteljima preko i u organizaciji Centra za socijalni rad. Siguran sam da ćemo u narednom periodu imati više mogućnosti  da privrednim jačanjem i većim zapošljavanjem svrljižana, obezbedimo i veći priliv sredstava za socijalne slučajeve kako u gradu tako i u našim selima“ , reko je predsendik Miletić.

csr 1

Na svečanosti je prikazan promotivan film “Tri decenija rada i postojanja Centra za socijalni rad u Svrljigu“.

Direktor je, u znak zahvalnosti, saradnicima – ustanovama i pojedincima, uručila pisana priznanja u vidu plaketa i  zahvalnica uz monografiju o radu ove ustanove specijalno pripremljenu za ovu priliku.

U muzičko – zabavnom programu izveden je splet igara svrljiške folklorne grupe u koreografiji Duška Živanovića.

Druženje je nastavljeno na koktelu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

2 Komentara

  • Svaka cast!

  • Cestitke na jubileju.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *