Search
Close this search box.
Broj pregleda

Uklonjen kran

Podeli sa prijateljima:

kran2

 

Gotovo puna dva dana trajala je demontaža i uklanjanje kran-dizalice postavljene sredinom devedesetih godina prošlog veka, radi izgradnje sportske hale u Svrljigu. Građevinsko rudarsko preduzeće „Zeleni vrh“, započelo je tada izgradnju višenamenskog objekta, koji bi koristila osnovna škola za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, ali i svi sportski klubovi i sportisti amateri u Svrljigu. Nakon izgrađenog temelja, tribina i kostura krova od betona, kao i nekih pratećih prostorija od cigle, krajem devedesetih, iz mnogo razloga, ali pre svega zbog nedostatka novca, radovi su obustavljeni. Nakon odlaska mehanizacije i radnika i nakon stečaja „Zelenog veha“, ostao je kran visok 26 i dugačak tridesetak metara, da odoleva zubu vremena. Udaljen dvadesetak metara od osnovne i srednje škole i u neposrednoj blizini vrtića, postao je stalna opasnost za decu, roditelje i svakodnebne prolaznike. Okrećući se u pravcu duvanja vetra, postao je obavezno predizborno partijsko obećanje i obavezno odborničko pitanja na sednicama svrljiške skupštine. Najzad, nakon mnogobrojnih administrativnih procedura i nakon više od 15. godina, ovog vikenda, radnici firme „Metal Art“ iz Doljevca, iz pomoć mehanizacije, demontirali su i uklonili kran. Ovim radovima prisustvovali su direktor osnovne škole, direktor Javnog komunalnog preduzeća kao i predsednik opštine Milija Miletić, koji je komentarišući uklanjanje krana rekao da je rešen jedan veliki sigurnosni problem u našem gradu.

4 Komentara

  1. Uklanjanjem krana su reseni svi problemi gradjana Svrljiga.Sojicu bolje bi ti bilo da si se slikao pored zavrsene hale nego pored uklonjenog krana ako si vec hteo da ugrabis neki jeftini politicki poen!Lako je da se rusi nego daj da vidimo sta si izgradio!

  2. .. ipak je bolje sto je uklonjen,jer bi svakog sekudna pao,a ne valja to sto sala nije zavrsena,i sto svakim danom sve vise stari konstrukcija i predstavlja ruglo grada.Voleli bismo da nam kazu sta ce da urade sa ostacima te sportske hale.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano