Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana 25. Skupština

Podeli sa prijateljima:

opstina svrljig

 

Sve tačke dnevnog reda sa 25. redovne sednice SO-Svrljig usvojene su na današnjoj sednici. Pre početka sednice minutom ćutanja odata je pošta preminulom Većniku Srpske radikalne stranke Milomiru Ilijuću.
Po drugi put u ovoj godini odbijen je predlog Demokratske stranke da se za svako novorođeno dete isplaćuje novčana pomoć u iznosu od 5.000,00 dinara mesečno tokom prvih godinu dana od rođenja deteta.

Jedna od bitnijih dopuna dnevnog reda bila je tačka pod rednim brojem 20 ‚‚Donošenje odluke o saradnji opštine Svrljig i opštine Šenternej iz Slovenije‚‚ koja je jednoglasno uvrštena na dnevni red.
Bez puno razmišljanja nakon izlaganja predsednika opštine Svrljig, svi odbornici  u opštinskoj sali su podigli ruku i usvojili ‚‚Predlog Odluke o bratimljenju opštine Svrljig i opštine Šenternej‚‚

Opština Svrljig koju zastupa predsednik Milija Miletić i opština Šenternej (Slovenija) koju zastupa župan Franc Hudoklin u cilju prijateljskih odnosa među državama zarad želje za promovisanjem međusobnog privrednog i kulturnog sarađivanja, kako bi ojačali i obogatili međusobno sva pozitivna dostignuća, zarad dugoročnih interesa oba kraja i njihovih žitelja.  (Pismo o namerama April 2011.)

Pomenućemo da su razrešeni VD direktori JKSP i Kulturnog centra, nakon razrešenja imenovani su za Direktore  preduzeća JKSP – Igor Davidović i Kulturnog centra – Zoran Gagi Gavrilović.

Na današnjoj sednici bilo je reči o uklanjanju krana iz Osnovne škole, ali po rečima načelnika opštinske uprave, kran je u nadležnosti stečajnog upravnika te je on nadležan za uklanjanje istog i to se mora učiniti što pre.

9 Komentara

  1. -toliko o brizi za povecanje nataliteta u Svrljiskoj opštini.Sada je valjda i okorelim USS-ovcima to jasno!
    -to je isto ko sto i kad bismo otisli na Madagaskar i bratimili se s njihovim opštinama.Ne rekose naravno,šta mi tu gubimo a sta dobijamo , osim sto je “predsednik” dobio dnevnice!
    -sjaši Kurta da uzjaši (opet) Kurta,a Murta ce nikad.
    -pa jedino ako ima neke parapsihološke moci,inace ovako da sam rastavlja onu zardjalu gvozdjuriju ne verujemo.Ili da ceka da sam padne.Kako ih nije sramota, da se o tome nadmudravaju, kad ce svakog sekunda pasti!

  2. Pero brate da li tebi ista odgovara ili ces za sve da krivis predsednika opstine?Uclani se u neku stranku pa posto si toliki kadar i govornik uzmi pa napravi nesto za ovaj Svrljig a ne tu kao pacov da se krijes iz nikova i da trtljas kako ne valja ovaj ili onaj. Svi dobro znamo da si clan Demokratske Stranke pa ajde da cujemo sa kojim opstinama su se oni pobratimili i sta su znacajno doprineli opstini Svrljig dok su bili na vlasti. Ne mozes vecito da pljujes sagledaj stvari realnije.

  3. Pero brate, smarash za desetku, kao da je ikom na ovom svetu bitno mišljenje nekoga ko se krije iza nikova? Zar stvarno mislis da si popio svu pamet ovog sveta? Ne kazem da su dobri, al ti si jos gori… na kraju krajeva – oni se bar ne kriju.

  4. ,,,ja ga krivim kad nesto pogresi,a hvalim kad nesto dobro uradi….Pa sta su mogli da urade( ne branim ih) kad su bili 3 meseca samo,a i ranije isto.
    Kad nam malo bolje srede grad,naravno da cu ih hvaliti i ponositi se njima,a ovako,,pa pogledajte koliko samo kanti za djubre ima u centru i okolo njega i sami ce da se uverite da li treba da ih hvalim ili kudim, i daj boze da ne padne neka kamena gromada od ove fasade na hotelu,ili ,,,, ma ima o tome da se raspravlja i to bas.a za taj kran,su obecavali jos pre 2 godine i do danas nisu ni prstom mrdnuli,ili cekaju ne daj boze da padne,i posle ce da ga uklone.Pa hajde budi posten,i kazi da li nisam u pravu za sve ovo.Ja ne izmisljam i ne pisem bajke, vec hocu da se to ispravi,a da se ne vuce iz godine u godinu i trazi neko”sa strane”da dodje da resi!A kao sto vidite da sam prestao da kritikujem sto nema kablovske,a i za asfaltiranje nekih ulica i slicno sto su uradili!

  5. Kralju kraljevine pokrajine Svrljiga,nije na predsedniku da cisti kante po centar i da malterisse propali kalafat. to je jos tvoj Tika zakenj<*> o da prosti ovaj narod ovde ne samo shpic vec i onaj toma petkovic sto su pokrali pola grad. nego ajde necu da se frcam u proslost. ako ti cekas da ti predsednik mete centar ce se nacekas i inace ovo nema veze sa zivotom sto ti zboris mladi momce. mrzeo sam seljacku stranku ali pocecu da je volim zbog takvih kao sto si ti.

  6. Ja ne kazem da treba da uzme da cisti kante,nego da onaj koji je za to nadlezan to i uradi,a ovaj da mu kupi iz opštinskog budzeta nove tj. da odresi kesu opštinsku, a ovako je i previse otpada na ulicama!
    Oni su ( mozda) pokrali,,ali ih nema vise na vlasti.I sad mi d a n a s treba da zivimo a ne u njihovo vreme.Pa sta da radimo,da vracamo li ovog,onog,iz neke tamo vlasti ko zna koje,i da ga osudimo sto nije to uradio?Mi imamo danasnjeg predsednika,i njega treba da postujemo ako dobro i posteno radi ili da mu damo nepoverenje ako lose radi.I naravno da je tesko biti predsednik, i to razumemo ,ali niko nikoga silom nije natero da se tamo ubaci.A kad je vec tamo , nek se potrudi da uradi jer ima samo te obaveze:da radi za dobrobit opštine i gradjana njenih!

  7. pa jos malo pa se potpuno slazem sa Sasom! Propao je tekstilni-a sve konfekcije fino rade i svi vlasnici brigadiri iz te firme, propade Progres-Ranko Jovic se ubi i od poso i pare, propade mlekara-spika si lepo radi-sve to znaci da je moglo, nego neki kradu neki kraduckaju, al si ti dosadio svima-fasade, rupe, kran…poso je problem, natalitet, migracija, standard-sve ostalo dodje posle… a kad ionako samo ti ovde uvek nesto pametujes-pitaj ljude pa pisi kolumne, ionako si besposlen

  8. A voleo bih da uopšte nemam nikakvog “materijala” da kritikujem,i da bude sve nalik nekom normalnom zivotu.Ali, za sada , na zalost,daleko smo od nekog takvog… 🙁

  9. najlakse je kritikovati, chak ni ti, svevishnji imash mane…aj uradi neshto da te vidimo… p.s. nisam postavio pitanje tako da ne ocekujem ni tvoj dosadan odgovor-ovo ti je recheno, a ne upitano.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano