Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ponovo u poseti Šentjerneju

Podeli sa prijateljima:

delegacija sentjernej

Tročlana delegacija opštine Svrljig – predsednik Milija Miletić, njegov pomoćnik Nenad Stanković i presednica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, boravi, počev od utorka 7.juna, u četvorodnevnu posetu gradu Šentjernej u Sloveniji.

Želim odmah da istaknem da je reč o radnoj, uzvratnoj poseti, na poziv župana Žentjerneja gospodina Franca Hudoklina, a cilj je jačanje privredne saradnje Svrljiga I ovog slovenačkog grada kao i zajedničko učešće u konkurisanju projektima za sredstva predpristupnih fonoda Evropske unije. Naši domaćini, o čijem trošku i boravimo u Sloveniji, najpre su nam predstavili svoju opštini. Župan Hudoklin, sa svojim saradnicima, na radnom sastanku je istakao njihove potencijale i fokusirao moguće vidove pa konkretno i preduzeća za buduću saradnju sa privrednicima iz Svrljiga.
Iznoseći naše potencijale razgovarali smo o mogućnostima investiranja slovenačkih firmi na području opštine Svrljig. Nije neskromno reći, da smo u prvim kontaktima već povezali neke svrljiške privrednika sa firmama iz Slovenije i da ima realnih šansi da se saradnja ubrzo proširi i ojača. Ovde smo i da preuzmemo iskustva i dogovorimo projekte sa zajedničkim učešćem Svrljiga i Šentjerneja, naravno koje objavi Vlada Slovenije prema Evropskoj uniji. Izvesno je u ovom trenutku da postoje velike šanse za brzu realizaciju jednog projekta od 40.000 evra ali konačne rezultate će mo sumirati po završetku posete, izjavio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, posle prvih kontakata u Šentjerneju.

Delegacija Svrljiga, u međuvremenu, obišla je obdanište i osnovnu školu a potom novoizgrađeno zdanje Kulturnog centra u Šenjerneju.

Poseta se nastavlja obilaskom preduzeća ali i seoskih domaćinstava na području ovog slovenačkog grada.

izvor: Svrljig.rs

2 Komentara

  1. Sve je uzaludno komentarisati,kada od ovog grada nema nista,opstina nema para a oni idu u obilazak Slovenackih sela koja su bolje i lepse uredjenija i od samog Svrljiga zalosno!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano