Search
Close this search box.
Broj pregleda

Moguća saradnja sa Slovencima

Podeli sa prijateljima:

U Sloveniji

 

Delegacija opštine Svrljig koju u poseti Sloveniji predvodi predsednik Milija Miletić, drugog dana boravka na području opštine Šentjernej obišla je više privrednih organizacija i imala susrete i razgovore sa rukovodstvom firmi koje su izrazile interesovanje za buduću saradnju.

Sa direktorom fabrike  ,,Areks,,  koja ima namensku proizvodnju – konkretno se bavi izradom municije i opreme za slovenasku vojsku ali i izvozi, po obilasku pogona, razgovarali smo o mogućim vidovima saradnje i eventualnog investiranja na području svrljiške opštine. Direktor Ivan Kralj izrazio je interesovanje za naše potencijale i ocenio da ima mesta saradnji što bi se konkretno ugovorilo u kontaktima sa našim privrednicima.

Obišli smo potom i  preduzeče  ISKRA- PIO i fabriku HYB u kojima se proizvode mašine za farmaciju i medicinski aparati najnovije generacije kao i mikročipovi najmodernije tehnologije. U preduzeću  MATISA, upoznali smo se sa proizvodnjom raznih vrsta agregata i tehnologijom postavljanja solarnih ploča za proizvodnju električne energije. Još jedna u nizu fabrika koje je neša delagacija obišla drugog dana posete Sloveniji je PODGORJE u kojoj se proizvode delovi za kamp prikolice i brodove. Suvišno je reći da smo svuda dobro primljeni i imali veoma konstruktivne razgovore. Upoznati sa našim potencijalima i prirdonim resusrsima, rukovodioci firmi koje smo posetili, izrazili su spremnost za sagledavanje angažovanja na zajedničkim poslovima i investiranje u privredu Svrljiga, izjavio je predsednik Miletić, drugog dana posete Sloveniji.

U  kasnim popodnevnim satima predsednik Miletić je iskoristio vreme za susret sa poznatim ljubljanskim privrednikom Momčilom Jorgaćevićem i bivšim direktorom komapanije KRKA Milosol Kovačićem. Tema razgovora bilo je razmatranje mogućnosti revitalizacije pogona Herbogal u Svrljigu.

Poseta se nastavlja obilaskom ostalih privrednih organizacija i kontaktima sa menadžerima firmi kojima bi se moglo da ponudi saradnja i investiranje na području svrljiške opštine.

izvor: Svrljig.rs

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano