Search
Close this search box.
Broj pregleda

Moguća saradnja sa Slovencima

Podeli sa prijateljima:

U Sloveniji

 

Delegacija opštine Svrljig koju u poseti Sloveniji predvodi predsednik Milija Miletić, drugog dana boravka na području opštine Šentjernej obišla je više privrednih organizacija i imala susrete i razgovore sa rukovodstvom firmi koje su izrazile interesovanje za buduću saradnju.

Sa direktorom fabrike  ,,Areks,,  koja ima namensku proizvodnju – konkretno se bavi izradom municije i opreme za slovenasku vojsku ali i izvozi, po obilasku pogona, razgovarali smo o mogućim vidovima saradnje i eventualnog investiranja na području svrljiške opštine. Direktor Ivan Kralj izrazio je interesovanje za naše potencijale i ocenio da ima mesta saradnji što bi se konkretno ugovorilo u kontaktima sa našim privrednicima.

Obišli smo potom i  preduzeče  ISKRA- PIO i fabriku HYB u kojima se proizvode mašine za farmaciju i medicinski aparati najnovije generacije kao i mikročipovi najmodernije tehnologije. U preduzeću  MATISA, upoznali smo se sa proizvodnjom raznih vrsta agregata i tehnologijom postavljanja solarnih ploča za proizvodnju električne energije. Još jedna u nizu fabrika koje je neša delagacija obišla drugog dana posete Sloveniji je PODGORJE u kojoj se proizvode delovi za kamp prikolice i brodove. Suvišno je reći da smo svuda dobro primljeni i imali veoma konstruktivne razgovore. Upoznati sa našim potencijalima i prirdonim resusrsima, rukovodioci firmi koje smo posetili, izrazili su spremnost za sagledavanje angažovanja na zajedničkim poslovima i investiranje u privredu Svrljiga, izjavio je predsednik Miletić, drugog dana posete Sloveniji.

U  kasnim popodnevnim satima predsednik Miletić je iskoristio vreme za susret sa poznatim ljubljanskim privrednikom Momčilom Jorgaćevićem i bivšim direktorom komapanije KRKA Milosol Kovačićem. Tema razgovora bilo je razmatranje mogućnosti revitalizacije pogona Herbogal u Svrljigu.

Poseta se nastavlja obilaskom ostalih privrednih organizacija i kontaktima sa menadžerima firmi kojima bi se moglo da ponudi saradnja i investiranje na području svrljiške opštine.

izvor: Svrljig.rs

3 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano