Opštinsko veće 30. po redu

Ukupan broj pregleda:

O VECEČlanovi Opštinskog veća opštine Svrljig na današnjoj sednici usvojili su  Predlog odluke o načinu i uslovima pribavljanja dokumentacije u postupcima legalizacije objekta.

Reč je o dokumentu kojim nastojimo da našim sugrađanima olakšamo prikupljanje dokumentacije i ubrzamo postupak legalizacije a u skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji koji je stupio na snagu početkom aprila ove godine. Praktično Opštinska uprava bi preuzela prikupljanja kompletne dokumentacije, počev od snimanja objekta do izrade projektne dokumentacije i izdavanja dozvole. Vlasnik objekta dužan je da sklopi ugovor sa opštinom a pogodnost je da sve to može da plati u više rata. Naravno građani mogu i sami da prikupljaju svu dokumentaciju ili da delimično koriste našu uslugu ali i kod drugih ustanova moraće da plate obradu dokumentacije pa smatramo da je ovo povoljniji način. Konačnu odluku o našem predlogu doneće Skupština opštine a na građanima je da izaberu šta je za njih najopovoljnije i najekonomičnije, izjavio je posle sednice predsednik Opštinskog veća i opštine Svrljig Milija Miletić.

Rok za sklapanje ugovora je kraj juna  iduće godine. Prema evidenciji Opštinske uprave u Svrljigu je podneto 720 zahteva za legalizaciju od kojih tek 200 ima potpunu dokumentaciju.

 

Na istoj sednici većnici su za poverenika opštinskog komesarijata za izbeglice imenovali Draganu Milijić, pošto je njen predhodnik dao ostavku.

Izvor: Svrljig.rs

(slika: Svrljig.rs)

6 Komentar

  • Vidi ti ko nama odlucuje.. C C C C C

  • LJudi,moj vam je savet:što manje imajte posla s lokalnom samoupravom!Bolje je da sami skupljate dokumentaciju,nego da date i po 10 puta vece sume novca za „pomoc“ opštine!Jer, ko sto je poznato,svako , ko se obratio za pomoc u opštini,, posle se gorko kajao!

    • pero i ti si lopov koji masta da postane politicar glupe**o zmajevska

      • Pa dobro,ti idi,ako hoces,neka ti uzmu 500.din po m2 za legalizaciju.Ja nemam te pare,a i da imam odakle mi!I zato mi ne pada na pamet da pokusavam da legalizujem na opštinski nacin!

  • pu lopovi

  • Ne dirajte Čumelu! A Nindža kornjača neka se vrati u kanalizaciju. xD

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *