Felna ubila radnika benzinske pumpe

Broj pregleda

foto nis axRadnik benzinske pumpe „Aksel” na malčanskom putu D. B. (39) iz Svrljiga poginuo je prekjuče po podne, kada je, kako se pretpostavlja, prilikom varenja felne kamionskog točka na kojoj se nalazila guma došlo do eksplozije i izletanja felne usled velikog pritiska vazduha.

Tragedija se dogodila u radionici iznad pumpe oko 17 časova. Masivna felna je izletela velikom brzinom iz točka, udarila radnika u glavu, ubila ga na licu mesta i potom probila krov radionice. Vlasnik pumpe S. K., koji je nalazio u radionici, prebačen je u nišku bolnicu zbog povreda lica i očiju, ali je nakon pregleda na neurohirurgiji i očnoj klinici pušten na kućno lečenje.
– Verovatno je došlo do pregrevanja vazduha u gumi, prečnika jedan metar, pa je došlo do izletanja felne iz nje. Felna je izletela tolikom silinom da je radniku raznela pola lobanje i on je preminuo na licu mesta. Felna je potom raznela deo krova i pala oko deset metara od radionice. Prizor je bio stravičan – kaže za „Blic” izvor blizak istrazi.

Uviđaj na licu mesta izvršili su policija, istražni sudija Osnovnog suda i predstavnici tužilaštva i inspekcije rada. Prema prvim informacijama, nastradali radnik je legalno bio prijavljen kao radnik pumpe, ali se proverava da li je bio osposobljen i za poslove varioca. Na benzinskoj pumpi juče nisu bili naročito raspoloženi za razgovor jer nikoga od vlasnika nije bilo u objektu.
– Guma nije eksplodirala, već je od prevelikog pritska koji se stvorio samo „ispljunula“ felnu, koja je izletela velikom brzinom – kaže jedan od radnika. Vlasnik firme u sklopu koje posluju pumpa i radionica S. K. je, kako saznajemo u Kliničkom centru, zadobio povrede lica i oka usled udara vazduha visokog pritiska.
– On je zadobio takozvane blast povrede usled visokog pritiska vazduha koji se javlja prilikom eksplozije. Celo lice i kapci su mu otečeni. Juče nije mogao da otvori oči, ali se otok smanjio pa sada može.
– U očima i koži se nalaze brojna sitna strana tela crne boje koja bi mogla biti i delovi gume ili druge mehaničke nečistoće. Na jedno uvo uopšte ne čuje, a na drugo čuje slabo. Očna oštrina mu je oslabljena. Nakon konsultacija je pušten na kućno lečenje, pa ćemo nakon praznika početi s terapijama – kaže oftamolog, dr Stanković Babić. Sin vlasnika pumpe D. K. juče nije mogao da govori jer je bio u Svrljigu u porodici nastradalog radnika. Samo nam je kratko potvrdio da je D. B. bio dobar radnik i da je radio šest godina u toj firmi.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *