20 godina od osnivanja OO DS Svrljig

Broj pregleda

DS 20 godDemokratska stranka opštinski odbor Svrljig, 19. aprila obeležila je 20 godina od svog osnivanja i postojanja u Svrljigu.

Sednici su prisustvovali Boško Ristić član predsedništva Demokratske stranke, Dragoslav Ćirković predsednik opštine Medijana, predstavnici opštinskih odbora Demokratske stranke sa Crvenog krsta, Knjaževca, Doljevca i Palilule, predsednici opštinskih odbora Socijalističke partije Srbije Svrljig, G17 plus, Srpski pokert obnove Svrljig, LDP-a …

Dejan Miletič predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Svrljigu uručio je zahvalnice osnivačima DS-a u Svrljigu.

Podsećamo: 19. aprila 1991.godine održana je osnivačka skupština u sali Kulturnog centra u Svrljigu kojoj je prisustvovalo 27 članova i tada je formiran opštinski odbor i izabran prvi predsednik Tihomir Videnović.
Tokom 1993. godine DS na Parlamentarnim izborima dobija poverenje 20% birača i pozicionira sebe kao vodeću opozicionu stranku u Svrljigu.

1994.godine DS organizuje blokadu magistralnog puta zbog restrikcije električne energije;

1995.godine učestvuje u zbrinjavanju izbeglica iz Republike Srpske Krajine;

1996.godine na lokalnim izborima DS sa SPO formira Koaliciju ‚‚Zajedno‚‚ i sa liste koalicije osvaja tri mandata u lokalnom parlamentu.

Kraj 1996.godine i početak 1997.godine obeležavaju protesti i ulične šetnje zbog izborne krađe glasova.

1997.godine DS učestvuje u bojkotu izbora

U proleće 2000.godine aktivisti DS organizuju Otpor u Svrljigu.

Novembra 2000.godine iz redova odbornika DS izabran je prvi demokratski predsednik opštine Tihomir Videnović.

12.maja 2004.godine dolazi do smene predsednike opštine i izvršnog Odbora.

Maja 2005.godine izabran je novi odbor, a nakon neuspešnih pregovora o učešću u vlasti sa strankama demokratske orjentacije DS izlazi iz opštinske vlasti, u kojoj je učestvovala sa jednim članom Veća.

2008.godine nakon izbora  DS je zahvaljujući poverenju građana, opet uzela učešće u funkcionisanju opštine.

27.decembra 2009.godine održani su neposredni izbori za predsednika i članove opštinskog odbora, na kojima je izabran novi predsednik Opštinskog odbora – Dejan Miletić, kao i sledeći sastav opštinskog odbora – Jelena Savić, Slavica Božinović, Milan Videnović, Ivan Radosavljević, Jasmina Radovanović, Živorad Aleksić i Rade Mitić.

(Ukratko o aktivnostima opštinskog odbora Demokratske stranke u Svrljigu)

Pročitajte i

4 Komentar

  • Lepo su opravili drzavu, ako tako opravljaju i Svrljig…lele nama, a lepo vama gospodo zuti!

  • Gori od ovih ne postoje
    pa SPS je mala beba za ovi

  • al zato je USS tata za lopovluk

  • Uspeli ste da za 20 godina rasprodate i to malo sto je ostalo od Srbije. Prezaduzili je i naravno doneli najvece nezaposlenje po glavi stanovnika od drugog svetskog rata. U lokalu nista niste odradili. Lupanje u bubanj i bojkot ste radili za sebe. Ne za nas, jer mi od toga nemamo niti smo imali nista. Omastili ste i neka vam je na cast. Bas kao i svaka druga stranka kojoj je vlast dospela u ruke. Daleko ste od demokratije, a najblizi ste manipulatorima. Bravo.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *