Search
Close this search box.
Broj pregleda

“Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”

Podeli sa prijateljima:

U cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 22. do 27.11.2010.godine, u vremenu od 07,00 do 20,00 časova, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije, za uočene tehničke neispravnosti na vozilu, saobraćajna policija će vozače upozoravati da iste otklone ili ih upućivati na liniju tehničkih pregleda radi detaljnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu, uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se izvrši.

Nakon završetka akcije,saobraćajna policija će, pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila,  uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

Jedan komentar

  1. po ovome, je najispravnije vozilo, ono koje ne ide po ulicama.Kada nam pocne drzava kupovati od svojih para vozila, onda moze da nas ucenjuje ovako !LJUdi jedva skupili pare za yuga ili keca i sad ce da se pridrzavamo nekih evropskuh normi.Naravno , treba da se postuje propis, ne kazem, ali ugradjivati u yugo zadnje pojaseve je toliko glupo od strane ovih koji su napisali ovaj zakon, ili sanduceta za I pomoc nekog svemirskog. Ne cudi me da ce da se sete da sledeci put traze ABS ili elektornsku stabilnost,,

NAJNOVIJE NA PORTALU

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano