Broj pregleda

Svrljižani u Bugarskoj

Bugarska folklor iz svrljigaDelegacija opštine Svrljig koju je predvodio predsednik Milija Miletić susrela se 1.oktobra ove godine u Bugarskoj varošici Bregovo sa tamošnjim kmetom  Milčom Lalovim i predstavnicima loklanih vlasti, sveštensva, vojske i policije.

Povod susreta bili su razgovori o saradnji Svrljiga i Bregova, a na  Dan prosvetitelja lokalne Osnovne škole ,,Kirilo i Metodije,, .

Susret su organizovali direktor Kulturnog centra u Srljigu, Zoran Gavrilović i direktorica škole u  Bregovu, Ilijana Krusteva.

Predsednik Miletić i kmet Lalov, obostrano su se upoznali sa ,,ličnom kartom,, opština a potom razgovarali o mogućnostima međusobne saradnje i zajedničkog nastupa na projektima infrastrukture za pristupne fondove Evropske unije, čija je Bugarska, da podsetimo članica i kao takva treba partnera iz zemalja koje nisu u još pristupile evropskoj zajednici.

Predstenik i kmet razmenili su prigodne poklone a delegacija Bregova je pozvana u uzvratnu posetu Svrljigu.

Gosti iz Svrljiga prisustvovali su dvočasovnom koncertu priređenom povodom Dana prosvetitelja ali i aktivno učestvovali u programu.

Tačnije, sa opštinskom delegacijom gostovala je folklorna grupa mladih svrljižanki i svrljižana koju predvodi koreograf Dušan Živanović.

Posle brojnih uspešnih nastupa po Srbiji i u inostranstvu, svrljiška folklorna grupa bila je pravo osveženje za žitelje Bregova i pobrala je brojne aplauze.

Posle koncerta gosti iz Svrljiga prisustvovali su koktelu u lokalnoj školi ,,Kirilo i Metodije,,.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • ala im zavidimo, dok ljudi gladuju i nemaju gde da rade, oni idu u provod!!!

Komentar

Your email address will not be published.