Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana 16.sednica opštinskog Veća

Podeli sa prijateljima:

VECE SV

Većnici opštine Svrljig na  16. sednici jednoglanso su usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Svrljig za period januar –septembar 2010.godine, potom predlog odluke o formiranju Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig i doneli rešenje o formiranju radne grupe za nadgledanje sprovođenja Lokalnog akcionog plana za integraciju i trajno zbrinjavanje izbelih i interno raseljenih lica na teritoriji opštine Svrljig.
Šef odseka za finasije Nenad Milosavljević, izveštavajući većnike o izvršenju budžeta, istakao je da su prihodi u ovom periodu ostvareni sa 56,88 odsto a rashodi sa 52,85 odsto.
Prema njegovom obrazloženju situacija je uobičajena jer je na strani prihoda ostvarenje manje zbog  zastoja namenskih transfera te  to ne utiče na normalan  rad Opštinske uprave a očekuje se da će i ova stavka u daljem periodu biti ostvarena u okviru planiranog a time i usmerena potrošnji.
Ono što se može popraviti a takođe utiče na umanjenje prihoda, treba reći u znatno manjoj meri ali ipak značajno, je ubiranje naknada za uređivanje odnosno legalizaciju te se očekuje aktivnije delovanje nadležne službe.
Kada je reč o formiranju Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine  i Veća, Milija Miletić je naglasi da je to zakonsta obaveza zbog transformacije Civilne zaštite u ovo telo.
Prema zakonu nema više Civilne zaštite ali smo u obavezi da imamo Štab za vanredne situacije. Nije reč samo o zakonskoj obavezi već o realnoj potrebi za reagovanje u varednim sitaucijama poput poplava,zemljotresa i sličnih elementarnih nepogoda. Poplave u predhodnom periodu, klizišta i slične nedaće koje su nas zadesila pokazaju neophodnost brzog reagovanja u sprečavanju katastrofa i saniranju šteta.
Formirali smo štab na čijem je čelu predsednik opštine po funkciji a za načelnika smo predložili Ivković Vukomira kao stručno lice edukovano  za  organizaciju u vanrednim uslovima.
U satsav Štaba su predstavnici Opštinske uprave,policije,zdravstva,JKP ,Crvenog krsta ,Direkcije za izgradnju i svih relaventanih sklužbi do medija, čije je angažovanje neophodno, rekao je predsednik Miletić po jednoglansom ustvajanju predloga o formiranju Štaba za vanredne situacije za što će konačnu verifikaciju dati odbornici Skupštine opštine.
Jednoglasno je prihvačen i preldog o formiranju radne grupe za nadgledanje i sprovodjenje Loklanog  akcionog plana za integraciju i trajno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih lica pošto je prema obrazloženju opštinskog poverenika Saše Petrovića reč o dokumentu od čijeg sprovodjenja zavisi brža integracija oko 200 osoba iz bivše Jugoslavije sada žitelja naše opštine.
Pod tačkom razno većnici su usvojili predlog koleginice Tanje Lazarević koja je insistirala na bržem rešavanju problema pasa lutalica te je donet zaklučak da se to prepusti načelniku Opštinske uprave koji će sa ovlašćenom organizacijom dogovoriti uklanjanje pasalutalice na human način.
Najzad, na predlog zamenika predsednika opštine Dobrivoja Stojanovića većnici su odlučli da se iz mase neraspoređenih sredstava za nevladine oragnizacije od 310 000 dinara sto hiljada uplati za potrebe Crvenog krsta a da se preostala sredstva shodno potrebama do kraja godine prenesu tamo gde se za to ukaže ralna potreba.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano