Search
Close this search box.
Broj pregleda

11. Sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

slika opstinskog veca

Članovi Opštinskog veća na svojoj jedanaestoj sednici razmatrali su i usvojili predlog odluke o dopuni Odluke o Opštinskoj upravi,predlog Odluke o usvajanju strategije održivog razvoja opštine Svrljig,predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Svrljig za 2010.godinu,predlog odluke o aktivnom učešću u pripremi i realizaciji projekta po pozivu Evropske komisije – Exchange 3 kao i odluka o formiranju radnih tela – Fonda za razvoj poljoprivrede,Fonda za protivpožarnu zaštitu i elementarne nepogode i Fonda za zaštitu životne sredine.

-Posebno bih izdvojio Odluku o aktivnom učešću u pripremi i realizaciji projekta  ,,Exchange 3,, što nam je neophodno za konkurisanje predpristupnim fonodovima Evropske unije. U ovom trenutku postoje realne šanse da zajedno sa Suboticom  dobijemo bespovratna srestva od oko 300 000 dinara za edukaciju kadrova opštinske uprave i sređivanje prostora u službama u gradu i mesnim kancelarijama radi pružanja boljih usluga građanima čiji smo servis. Ovim projektom kao i strategijom razvoja imamo mogućnosti da konkurišemo za kredite kod EU zajendo sa nekom od zemalja koje su već u ovoj asocijaciji a već smo učlinili prve korake u tom pravcu sa bugarskom opštinom Lom,istakao je na sednici predsednik Veća i opštine Svrljig, Milija Miletić, objašnjavajući značaj odluke.

Sve odluke su na sednici jednoglasno prihvaćene.

O Strategiji održivog razvoja,koja je u izradi od 2008.godine,većnicima je govorio i upoznao ih sa njenim ciljevima i neophodnošću donošenja Vlada Krstić šef odseka za privredu. Većnici su prihvatili predlog ali konačnu reč o usvajanju Strategije da će odbornici na narednoj sednici Skupštine opštine.

Kada je reč o rebalansu budžeta prema izvestiocu Nenadu Milosavljeviću, šef finasijske službe, predložene su izmena preraspodelom sredstava proiritetnim stavkama sa pozicija za koje je očigledno da neće biti utrošena ili povećanjem zbog uvećanog prihoda mimo ranijeg plana.

Sa izmenama u opštinskoj upravi većnike je upoznao načelnik Zdravko Krstić,objašnjavajući da je reč o reorganizaciji službe u delu inspekcijskih poslova tako što bi formiran odsek radi efikasnijeg delovanja posebno u komunlanoj delatnosti. Odsek bi formiran od posojećih kadrova opštine što znači da nema novih prijema i rashoda.

U diskusiji od zbrinjavanju oštećenih u klizištima, konkretno u selu Drainac, većnici su odlučili da se problem Brane Gvarilović privremeno reši iznajmljivanjem stana za njeno zbrinjavanje a da se porodici Dragana Todorovića pomogne finasijsku u saniranju oštećenja.

Većnici su ovom prilikom usvojili predlog Odluke o određivanju maksimalnog iznosa sredstava koja se mogu dodeliti fizičkim licima za sanaciju objekata od posledica klizišta. Predloženo je da se svaki slučaj procenjuje posebno i da zavisno od stepena oštećenja naknada bude najviše do 300.000 dinara.

Svi preldozi koje su usvojili većnici biće razmatrani i usvajani na sledećoj sednici Skupštine opštine i konačnu reč daće odbornici.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano