Broj pregleda

Počinje nova školska godina za sve đake

S6004521Školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola počinje u sredu 1. septembra, a tokom nove školske godine đaci će imati četiri raspusta.

Za oko 900.000 đaka osnovnih i srednjih škola u Srbiji nova školska godina počeće u sredu, 1. septembra, najavljeno je danas iz Ministarstva prosvete.

U ministarstvu podsećaju da su za oko 80.000 đaka prvog, i otprilike isto toliko učenika drugog razreda obezbeđeni besplatni udžbenici.
Nakon početka školske godine prvi odmor đaci će imati u novembru, kada će na kraćem jesenjem raspustu biti od 4. do 8. novembra, predviđeno je kalendarom školskih aktivnosti koji je agenciji Beta dostavljen iz Ministarstva prosvete.

Prvo polugodište završava se 30. decembra, a prvi nastavni dan u drugom polugodištu biće 17. januar.

Prolećni rasput počeće od 22. aprila i završiće se nakon prvomajskih praznika 4. maja.

Školsku godinu prvi završavaju maturanti gimnazija, 20 maja. Učenici osmog razreda osnovnih škola i đaci završnih razreda srednjih stručnih škola na raspust odlaze nedelju dana kasnije, 27. maja.

Svi ostali osnovci na raspust odlaze 10. juna, a srednjoškolci 17. juna.

Neradni dan u školama biće i Dan državnosti Srbije, 15. februar, dok će školska slava Sveti Sava biti obeležena kao radni, ali nenastavni dan.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.