Broj pregleda

Pokušaj razjedinjenja i preuzimanja vlasti u Udruženju penzionera u Svrljigu

Penzioneri
Slika preuzeta sa sajta Blic

Opštinska organizacija penzionera i invalida rada Svrljig,dana 26.08.2010.godine održala je sastanak svog Upravnog odbora u cilju pripreme i zakazivanja Izborne Skupštine Organizacije radi izbora novog rukovodstva , odnosno izbora organa Skupštine, zatim usaglašavanja statuta u Centralni registar u Beogradu.

Isto tako, Upravni odbor Opštinske organizacije penzionera zakazao je održavanje Izborne Skupštine za 28.septembar 2010.godine, u 10 sati. Tom prilikom odredio je 11 članova Udruženja da učestvuju u susretima penzionera u Pirotu dana 22.09.2010.godine a koji susret, kao penzionerska manifestacija, ima međuregionalni značaj i saradnju Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga. Na ovoj međuregionalnoj manifestaciji učestvuju i pretstavnici Saveza penzionera Srbije.

Na dan održavanja sednice Upravnog odbora opštinske organizacije penzionera,Milenko Petrović, član Upravnog odbora opštinske organizacije penzionera, inače – istovremeno, i predsednik odbora opštinske organizacije zakazao je izbornu Skupštinu opštinske organizacije penzionera baš na dan održavanja sednice Upravnog odbora Udruženja penzionera, a sve to u ime nekakvog njegovog inicijativnog odbora, lažno se pozivajući na nepostojeću odluku Upravnog odbora Udruženja, da se izborna Skupština održi 26.8.2010.g.

Kako Upravni odbor opštinskog udruženja penzionera ni u kom slučaju nije doneo takvu odluku , niti je formirao takozvani inicijativni odbor da taj Odbor održi Izbornu skupštinu 26.8.2010.g. Upravni odbor je mora da ukine ovu inicijativu, zabrani održavanje ove Izborne Skupštine, zakaže redovnu Izbornu Skupštinu za 28.9.2010.g. a stim u vezi šireg članstva Udruženja obavesti ovim saopštenjem preko lokalnih javnih medija i pismenim putem obavesti svoje više organe, odnosno Okružni odbor penzionera Niš i Saveza penzionera Srbije Beograd.

Na kraju ovog Saopštenja apelujemo na penzionere da se ne pridružuju pojedincima koji sebe nazivaju “Inicijativni odbor”, jer su to pojedinci koji žele da razbiju, razjedine a potom i preuzmu vlast u Udruženju penzionera , a sve radi svoje lične koristi.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.