Broj pregleda

Domovi za raseljene

Status 074Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić 24.08.2010.g. primio je u svom kabinetu delegaciju predstavnika MOM’a – medjunarodne organizacije za migraciju  Danila Mihajlovića, Komesarijata za izbeglice Petra Andjića, humanitarnog fonda ,,Ana i Vlade Divac,, Rozicu Marić i  opštinskog poverenika za izbeglice Sašu Petrovića. Povod susreta i razgovora je preciziranje roka završetka gradnje kuća u svrljiškom naselju Jelašje za porodice raseljenih lica sa Kosova i Metohije.
–    U sklopu permanentnog rešavanja problema izbeglih i raseljenih lica, a uz pomoć MOM-a, Komesarijata za izbeglice i donaciju fonda ,,Ana i Vlade Divac,, gradi se pet kuća za izbegla lica. Orijentacioni rok za završetak radova bio je kraj avgusta ali zbog tehničkih problema biće malo pomeren. Radovi su u punom jeku i nadam se da će opština kao suinvestitor moći već u narednom ili sledećem mesecu da preda kuće na  trajno korišćenje i počne useljavanje. Ovim rešavamo problem pet porodica iz prostora svrljiškog hotela gde ostaje još sedam osoba čiji će takodje  trajni smeštaj možda već do kraja godine biti okončan. Uporedo činimo napore da se i izbegli i raseljeni iz centra u Izvoru udome i time kompletno reši ovaj problem na teritoriji naše opštine,izjavio je predsedni Miletć posle obilaska gradilišta pet domova za raseljne sa delegacijom iz Beograda.
Opštinski poverenik za izbeglice Saša Petrović, saopštio je da je komisija već obavila sve formalnosti oko odredjivanja prioriteta i dodele kuća. Prema njegovim navodima ključeve kuća i pravo na useljenje sa trajnim korišćenjem, uz obavezu zabrane otudjivanja u roku od pet godina, dobiće porodice – Olge Jovanović, Zvjer Vujadina i Petra Radovića iz Prizrena kao i Zvonka Djokića i Blaginje Rajković iz Prištine.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.