Broj pregleda

Edukacija u Kladovu

edukacija Devetočlana ekipa Svrljižana,predvodjena predsednikom opštine Milijom Miletićem,angažovana je na dvodnevnom seminaru  održanom 1. i 2. juna u Kladovu.

Reč je o prezentaciji Programa za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama organizovanoj od strane  USAID-a.

Dvodnevnom seminaru pored predstavnika Svrljiga prisustvovali su i aktivisti iz Zaječara,Knjaževca i Sokobanje.

Edukacijom upravljanja u vanrednim situacijama i osnivanju Štaba za vanredne situacije na loklanom nivou prisutvovali su predstavnici Opštinske uprave, civilne zaštite,javnih komunalnih preduzeća,Crvenog krsta,zdravstva i informisanja.

Radi  se , naime, o prvom delu obuke koji podrazumeva prezentaciju Pregleda zakona i regulative u oblasti upravljanja vanrednim situacijama,formiranje i funkcionisanje Štaba i tima u vanrednim situacijama.

Seminar nije sveden samo na uobičajeno predavanje i upoznavanje učesnika sa zakonskom regulativom već je organizovan tako da su i svu učesnici angažvani da iznesu svoja iskustva,vidjenja,predloge i znanja iz ove oblasti u radu po grupama.

U diskusijama učesnika razmenjivana su iskustva primenjivana u radu u opštinama čiji su predstavnici prisustvovali seminaru koja su ocenjena i upotpunjena koordinacijom predavača USAID-a,Suzane Mačković,Endre Balaša i Mirjane Stanković,koji su,shodno programu,pripremili i podelili na uvid i izučavanje, učesnicima skupa , poseban priručnik.

Inače,sve troškove ovog popularno nazvanog treniga pokriva USAID.

Posle,prvog susreta održanog u Kladovu,kako je najavljeno,sledi do kraja godine još nekoliko seminara,radi kompletne obuke ekipe koja će raditi na formiranju Štaba za vanredne situacije i svojim znanjem i iskustvom pomagati njegove aktivnosti.

Recimo najzad,da su učesnici obavezni da o svojim aktivnostima i saznajima na seminaru obavezani da podnesu izveštaj opštinskim telima i svojim organizacijama koje su predstavljali.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.