Search
Close this search box.
Broj pregleda

DS optužio lokalnu vlast

Podeli sa prijateljima:

GetAttachment.aspx 1 Opštinski odbor Demokratske stranke u Svrljigu u saopštenju za javnost optužio aktuelno opštinsko rukovodstvo za zloupotrebu poverenja donatora, Ministarstva spoljnih poslova Danske, za neozbiljnost i neprofesionalsnost u vezi sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj.
U saopštenju svrljiških demokrata se kaže:

– Obaveštavamo građane da je došlo do klasične zloupotrebe poverenja donatora koji su uložili sredstva u opštinu Svrljig, nadajući se da postoji ozbiljnost, profesionalnost i namera opštinskog rukovodstva da opštinu pokrene iz mrtvila i konačno krene putem razvoja.
Naime, opština Svrljig je konkurisala kod stranog donatora (Ministarstvo spoljnih poslova Danske – LEDIB Program) i dobila određena sredstva da formira tim i opremi Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj koji bi u narednom periodu bili ključni za razvojne projekte opštine. Kancelarija je kompletno opremljena nameštajem i računarskom opremom, a tim je prošao neophodnu obuku za rad u okviru te kancelarije.
U trenutku kada se očekivalo da kancelarija zvanično bude otvorena i da započne sa planiranim aktivnostima, aktuelno opštinsko rukovodstvo – Milija Miletić i Jelena Trifunović, su samoinicijativno odlučili da Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštini nije potrebna, i celokupnu opremu i nameštaj, koji su namenski dodeljeni Kancelariji, koristi za svoje potrebe i potrebe drugih opštinskih službi.
Ovom prilikom postavljamo pitanje aktuelnom opštinskom rukovodstvu – da li ste svesni kakve posledice vuče ovakav postupak?
Nakon ovakve neozbiljnosti i neprofesionalnosti sasvim je izvesno da ni jedan strani donator neće biti spreman da usmeri svoja sredstva ka opštini koja konkuriše samo „reda radi“ a ne da iz toga izvuče konkretnu korist za građane opštine Svrljig.

Saopštenje za javnost potpisuje informativna služba opštinskog odbora Demokratske stranke u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano