Search
Close this search box.
Broj pregleda

Vanredno stanje u vodosnabdevanju

Podeli sa prijateljima:

cid00we2 Štab civilne zaštite opštine Svrljig na današnjoj sednici doneo je odluku o uvodjenju vanrednog stanja u vodosnabdevanju Svrljiga i hitnoj proveri ispravnosti vode za piće iz svrljiškog vodovoda.
JKSP Svrljig je, posle obilnih padavina, upozorilo da je došlo do narastanja vodotoka i zamućenja vode sa predlogom da se isključi izvorište Rumenjak i zahtevalo uvodjenje vanrednog stanja u vodosnabdevanju. U skladu sa upozorenjem komunalnog preduzeća, štab Civilne zaštite je održao sednicu kojom je predsedavao načelnik Milija Miletić, na kojoj je, pored odluke o uvodjenju vanrednog stanja u vodosnabdevanju, naloženo da se hitno u Institutu za javno zdravlje u Nišu proveri ispravnost vode iz svrljiškog vodovoda na mogućnost mikrobiološkog, hemijskog i radiološkog zagadjenja. Voda mora da bude ispitana u naredna 24 časa i da se o rezultatima nalaza, preko javnih glasila, obaveste gradjani.

U medjuvremenu se preduzimaju mere da se u slučaju neispravnosti vode obezbedi snabdevanje gradjana vodom za piće iz cisterni.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano