Vanredno stanje u vodosnabdevanju

Broj pregleda

cid00we2 Štab civilne zaštite opštine Svrljig na današnjoj sednici doneo je odluku o uvodjenju vanrednog stanja u vodosnabdevanju Svrljiga i hitnoj proveri ispravnosti vode za piće iz svrljiškog vodovoda.
JKSP Svrljig je, posle obilnih padavina, upozorilo da je došlo do narastanja vodotoka i zamućenja vode sa predlogom da se isključi izvorište Rumenjak i zahtevalo uvodjenje vanrednog stanja u vodosnabdevanju. U skladu sa upozorenjem komunalnog preduzeća, štab Civilne zaštite je održao sednicu kojom je predsedavao načelnik Milija Miletić, na kojoj je, pored odluke o uvodjenju vanrednog stanja u vodosnabdevanju, naloženo da se hitno u Institutu za javno zdravlje u Nišu proveri ispravnost vode iz svrljiškog vodovoda na mogućnost mikrobiološkog, hemijskog i radiološkog zagadjenja. Voda mora da bude ispitana u naredna 24 časa i da se o rezultatima nalaza, preko javnih glasila, obaveste gradjani.

U medjuvremenu se preduzimaju mere da se u slučaju neispravnosti vode obezbedi snabdevanje gradjana vodom za piće iz cisterni.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.