Sporazum sa USAID

Broj pregleda

GetAttachment.aspx USAID i 4 opštine, po dve iz niškog i zaječarskog okruga, potpisali su u Zaječaru sporazum o planiranju i reagovanju u vanrednim situacijama.

Sporazum su potpisali predstavnici opština Svrljig, Knjaževac, Soko Banja i Zaječar, a ispred USAID-a Majkl Pilsberi, direktor programa za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama i jačanje ekonomske sigurnosti.
– Reč je o programu reagovanja u vanrednim situacijama kojim se jačaju kapaciteti lokalne samouprave u ovoj oblasti kroz organizovanje treniga – seminara za naše ljude. Sprovode se seminari u tri grupe – edukacijom za formiranje opštinskog štaba za vanredne situacije, izradu procene rizika i izradu specijalnih planova za odbranu od poplava, požara i sličnih vanrednih situacija. Seminari se održavaju u raznim mestima sa po nekoliko grupa iz raznih gradova. Sve troškove pokriva USAID, a naša obaveza je jedino da obezbedimo prevoz za učesnike sa svrljiškog područja.- izjavio je posle sastanka predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, jedan od potpisnika sporazuma.
Ovim programom USAID-a do sada je obuhvaćeno 70 opština, dok je, prema rečima zvaničnika ove organizacije, planirano uključivanje još 10 opština Srbije.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.