Search
Close this search box.
Broj pregleda

Sporazum sa USAID

Podeli sa prijateljima:

GetAttachment.aspx USAID i 4 opštine, po dve iz niškog i zaječarskog okruga, potpisali su u Zaječaru sporazum o planiranju i reagovanju u vanrednim situacijama.

Sporazum su potpisali predstavnici opština Svrljig, Knjaževac, Soko Banja i Zaječar, a ispred USAID-a Majkl Pilsberi, direktor programa za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama i jačanje ekonomske sigurnosti.
– Reč je o programu reagovanja u vanrednim situacijama kojim se jačaju kapaciteti lokalne samouprave u ovoj oblasti kroz organizovanje treniga – seminara za naše ljude. Sprovode se seminari u tri grupe – edukacijom za formiranje opštinskog štaba za vanredne situacije, izradu procene rizika i izradu specijalnih planova za odbranu od poplava, požara i sličnih vanrednih situacija. Seminari se održavaju u raznim mestima sa po nekoliko grupa iz raznih gradova. Sve troškove pokriva USAID, a naša obaveza je jedino da obezbedimo prevoz za učesnike sa svrljiškog područja.- izjavio je posle sastanka predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, jedan od potpisnika sporazuma.
Ovim programom USAID-a do sada je obuhvaćeno 70 opština, dok je, prema rečima zvaničnika ove organizacije, planirano uključivanje još 10 opština Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano